Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Maria Feck /der Spiegel
Foto: Maria Feck /der Spiegel

»Jeg forventer, at anklagemyndigheder over hele Europa finder sammen og viser de ungarske og portugisiske myndigheder, at mine oplysninger i høj grad er af offentlig interesse. At de har brug for disse dokumenter til deres efterforskninger, så de kan forfølge forbrydelser, der er væsentlig mere alvorlige end whistleblowing«, siger Rui Pinto fra sin husarrest i Budapest.

Whistlebloweren bag Football Leaks frygter vrede fans: Hvis jeg havner i et portugisisk fængsel, er jeg bange for, at jeg ikke kommer levende ud igen

Hacker eller whistleblower. Skurk eller helt. Under dæknavnet ’John’ har portugisiske Rui Pinto lækket mere end 70 millioner dokumenter, som afslørede store dele af den professionelle fodboldverden som kriminel og menneskekold. I sidste uge blev Rui Pinto arresteret i Budapest. I dette eksklusive interview fortæller han om sit arbejde og sine motiver bag ’Football Leaks’ og frygten for at blive udleveret til Portugal, hvor han er overbevist om, at ’fodboldmafiaen’ vil slå ham ihjel.

FOR ABONNENTER

Budapest, distrikt VII. Der skal indtastes en kode for at åbne den store port, der fører til gården bag en gammel beboelsesejendom. Det trækker inde i opgangen, og det er mørkt. Oppe på anden etage spærrer en gitterport de sidste meter hen til døren til ’Johns’ lejlighed. Det er her, han bor, whistlebloweren bag Football Leaks, der har siddet i husarrest siden sidste uge. Manden, der som et spøgelse har sendt rystelser gennem fodboldbranchen i de seneste tre år, altid under navnet ’John’.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden