Mohammed Salah slukkede alt håb for Bournemouth med sin scoring til 3-0. Roberto Firmino assisterede flot målet med en hælaflevering.
Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix

Mohammed Salah slukkede alt håb for Bournemouth med sin scoring til 3-0. Roberto Firmino assisterede flot målet med en hælaflevering.

Sport

Tilbage på toppen: Liverpool kørte Bournemouth over med spektakulære mål

Al snak om gummiben og dårlig form i Liverpools jagt på det engelske mesterskab kan godt sættes på pause. For nu i hvert fald. De er igen foran Manchester City i tabellen efter en 3-0-sejr.

Sport

Liverpool er tilbage på førstepladsen i Premier League efter en stensikker sejr lørdag over Bournemouth. Jürgen Klopps tropper leverede en pragtpræstation, og de tre point var aldrig i fare.

Hjemme på Anfield pressede Liverpool deres gæster i bund fra start uden at komme til de store chancer, men da James Milner i det 24. minut sendte et indlæg lige i panden på Sadio Mané, startede målshowet for Premier Leagues tophold. Det er fjerde kamp i træk, at den lynhurtige senegaleser kommer på tavlen.

Ti minutter senere sendte en aldeles velspillende Andy Robertson så Georginio Wijnaldum i dybden, og han kvitterede for afleveringen ved at chippe bolden frækt over keeper Artur Boruc i Bournemouth-målet. Den hollandske midtbanespiller var flyvende gennem hele kampen og er et godt bud på kampens spiller.

Wijnaldum var dog ikke den eneste, der diskede op med detaljer på Anfields grønsvær. Målet til 3-0 blev skabt af en lang præcis aflevering fra Naby Keita, som Roberto Firmino fint tog sig af, inden han med hælen sendte bolden rundt om sin modstander til Mohammed Salah i løb. Og egypteren var sikkerheden selv.

Trods flere gode muligheder, heriblandt et hug på overliggeren af Salah, blev det ikke værre for Bournemouth, der drager sydpå med et 0-3-nederlag efter en kamp, de aldrig fik fodfæste i.

Med sejren har Liverpool 65 point mod Manchester Citys 62 efter 26 kampe.

Kenneth Zohore blev lørdag matchvinder for Cardiff, da han kom på banen i anden halvleg og scorede til 2-1.
Foto: Ian Walton/Ritzau Scanpix

Kenneth Zohore blev lørdag matchvinder for Cardiff, da han kom på banen i anden halvleg og scorede til 2-1.

Danskermål i bundopgør

Andetsteds startede både Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard inde for Southampton, der tog imod Cardiff i et vigtigt opgør i bunden af rækken. Også Kenneth Zohore fik spilletid, da han kom ind for Cardiff midtvejs i 2. halvleg.

Opgøret faldt ikke ud til Southamptons fordel, da Cardiff vandt med 2-1 på et mål scoret af netop Zohore i tillægstiden. Dermed kravlede den walisiske hovedstadsklub væk fra tabellens nedrykningsgivende 18. plads.

Helt i bunden af samme nedrykningskamp ligger en anden danskerklub, Huddersfield. Holdet fik besøg af Arsenal, og scoringer af Alex Iwobi og Alexandre Lacazette sørgede for, at det heller ikke blev lørdag, at værterne fik oprejsning i form af livsnødvendige point. Kampen endte 2-1 til Arsenal, som dermed holder fast i hælene på formstærke Manchester United, som besejrede Fulham tidligere på dagen.

I de øvrige eftermiddagskampe spillede Crystal Palace uafgjort med West Ham, og Watford vandt 1-0 over Everton.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

   

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce