Anthony Martial scorer her lørdag mod Fulham efter et flot sololøb forbi flere modstandere på Craven Cottage i London.
Foto: Ian Kington/Ritzau Scanpix

Anthony Martial scorer her lørdag mod Fulham efter et flot sololøb forbi flere modstandere på Craven Cottage i London.

Fodbold

Manchester United knækker bundhold og forstærker pres på Chelsea

Paul Pogba og Anthony Martial brillerede med flotte mål, da Fulhams forsvar bristede og nedrykningen rykkede nærmere.

Fodbold

Ole Gunnar Solkjærs 11. opgave som midlertidig manager for Manchester United var lørdag oprykker og bundhold Fulham på Craven Cottage. Den løste nordmanden og hans udvalgte tilfredsstillende

Dermed fik nordmanden og hans mandskab bevaret presset på især Chelsea i kampen om Champions League-billetterne. London-klubben, der lørdag måtte slippe fjerdepladsen til United, spiller søndag sin kamp i 26. runde hos Manchester City. Og derfor kan det blive svært at generobre fjerdepladsen i denne omgang.

Fulham lagde ud i højt tempo og tilspillede sig et par gode muligheder, men efter et kvarters spil havde Paul Pogba med et drøn af et venstrebensskud banket bolden forbi Fulham-målmand Sergio Rico.

United overtog kommandoen

Det fik hurtigt vendt opgøret, så det som forventet var gæsterne fra Old Trafford, der styrede begivenhederne. Og en anden United-franskmand ville ikke stå tilbage for Pogba. Anthony Martial stormede pludselig af sted i en effektiv omstilling, driblede elegant forbi to modstandere og sendte usvigelig sikkert bolden i nettet til 2-0.

Det lignede en afgørelse på den duel, og efter pausen kunne Manchester United nøjes med at kontrollere opgøret uden at bruge for mange kræfter på at hente en storsejr. Pogba øgede til 3-0 på straffespark, og så fik Fulham af og til lov til at lege lidt med på hjemmebanen ved Themsen.

Solskjær havde også fundet plads til at sende reserverne Alexis Sánchez, Etic Bailly og Scott McTominay på banen.

Store kampe vinker forude

For nordmanden er sejren endnu en fjer i hatten i hans forrygende managerperiode i storklubben, da han nu kan notere 10 sejre i sine 11 kampe. Den sidste endte uafgjort.

Næste opgave i Premier League bliver Liverpool på Old Trafford 24. februar, men i mellemtiden er det Champions League-duellen mod PSG på Old Trafford, der tæller. Den spilles på tirsdag, og i FA Cup skal United 18. februar en tur til Stamford Bridge og møde Chelsea i 5. runde.

Det bliver en spændende periode med endnu en stor eksamen for Ole Gunnar Solskjær og det genrejste United-hold.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce