Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Daniel Skaaning er afsenden af meddelelsen, der udtrykker voldsom kritik af svømmeforbundet.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske elitesvømmere har mistet tilliden til ledelsen

Afbrudt samarbejde med to svømmetrænere har fået elitesvømmere til at udtrykke mistillid til ledelsen.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De danske elitesvømmere har mistet tilliden til ledelsen i Dansk Svømmeunion.

Det skriver de aktive i en fælles udtalelse afsendt af svømmeren Daniel Skaaning til flere medier.

Beskeden fra svømmerne kommer, efter at svømmetrænerne Matin Truijens og Mads Bjørn Hansen tidligere på måneden opsagde deres stillinger på grund af uenigheder med forbundet.

»Svømmerne på NTC (Team Danmarks Nationale Træningscenter, red.) har mistet tilliden til, at den nuværende ledelse i Dansk Svømmeunion, med Pia Holmen i spidsen, kan få dansk svømning på rette kurs«, står der blandt andet i udtalelsen fra svømmerne.

En demotiveret VM-trup

Den markante udmelding fra de aktive kommer bare en måned før sæsonens højdepunkt, VM på langbane i Sydkorea.

»Svømmerne på NTC er meget forbavset over den situation, som ledelsen har sat os i. De river fundamentet og stabiliteten, kort inden VM, væk under os og har ikke været i stand til at løse de problemstillinger, som har været presserende. Ikke nu - og ikke i tiden helt tilbage til 2004 og frem til i dag«, lyder det endvidere fra svømmerne.

»Vil rigtig gerne spørge ledelsen, om de mener, at de sender et 100% forberedt og motiveret hold til VM i Sydkorea?«, fortsætter meddelelsen fra de aktive.

Dansk Svømmeunion har endnu ikke reageret på opråbet fra de aktive.

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, forsvarede i går i en pressemeddelelse, at samarbejdet med trænerne blev afbrudt.

»Selv om timingen for beslutningen så tæt på VM i Sydkorea ikke er ideel, er det ikke en mulighed at fortsætte med et set-up, hvor vi er uenige om, hvordan et træningsmiljø skal fungere. Samtidig er vi sikre på, at det på den lange bane er det rigtige at skifte set-up på vores Nationale Træningscenter nu. Vi vil gerne takke Martin og Mads for en kæmpe indsats og ønsker dem alt muligt held og lykke fremover«, lød det fra sportschefen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden