0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Awer Mabils rejse fra Kakuma i den kenyanske ørken til Champions League med FC Midtjylland på den midtjyske hede har været længere end for de fleste håbefulde talenters.

Awer Mabil: Mine rødder og min opvækst i Kakuma-lejren betyder alverden for mig

Nøje afmålt kost, specialtræning og karriereplanlægning fra barnsben er i stigende grad nødvendige elementer, hvis man vil til tops i moderne fodbold. For FC Midtjyllands Awer Mabil er historien dog en anden og noget mere barsk fortælling.

FOR ABONNENTER

Med efterårets deltagelse i Champions League gik en drengedrøm i opfyldelse for de fleste tilknyttet ulveflokken i FC Midtjylland. De famøse ’lærepenge’ blev endelig indløst ved skranken, og den familiære klub på heden med kun lidt over 20 år på bagen fik seks fortryllende midtugeoplevelser mod nogle af klodens bedste mandskaber.

For én spiller var det dog noget ekstra særligt at nynne med på de velkendte strofer i minutterne op til kampstart. Awer Mabil befandt sig for 15 år siden hverken i et stille parcelhuskvarter med opstillede mål i baghaven eller i et lejlighedskompleks med offentlige institutioner eller uddannelsesmuligheder lige rundt om hjørnet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce