KRISE. Silkeborg-træner Peter Sørensen kan på sigt miste sit job på grund af en privat sag.
Foto: KOUSTRUP KENNETH LYSBJERG (arkiv)

KRISE. Silkeborg-træner Peter Sørensen kan på sigt miste sit job på grund af en privat sag.

Sport

Sportsdøgnet: Silkeborg lader træner blive på posten trods voldssag

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Håndbold: FC Midtjylland holder snor i Viborg HK i toppen af Primo Tours Ligaen. Onsdag aften hentede FCM en storsejr hjemme mod TTH Holstebro i et opgør, som hjemmeholdet vandt 30-18. Det var midtjydernes femte ligasejr i træk, og klubben har ikke tabt siden nederlaget til netop Viborg HK i slutningen af september. Med sejren nåede FCM op på 16 point efter 9 kampe, hvilket er et enkelt point mindre end topholdet fra Viborg. Louise Burgaard blev midtjydernes topscorer med sine 6 mål, mens Stine Jørgensen scorede 4 gange.

Håndbold: KIF Kolding København er ved at finde formen i 888 Ligaen. Onsdag aften besejrede KIF uden Ribe-Esbjerg med 22-21, og dermed hentede den ambitiøse klub sin anden ligasejr i træk. I det seneste opgør i ligaen vandt KIF over TM Tønder Håndbold, og den sejr faldt efter tre nederlag på stribe. Før den sejr skulle man helt tilbage til slutningen af september for at finde en succesoplevelse, da Mors-Thy Håndbold blev besejret. KIF kravlede med sejren over Ribe-Esbjerg en smule frem i tabellen, og klubben har nu hentet 9 point i lige så mange opgør. Det rækker til en syvendeplads i ligaen.

Fodbold: Det får ikke umiddelbart konsekvenser for Peter Sørensens ansættelse som træner i superligaklubben Silkeborg, at han er under beskyldning for vold mod sin hustru. Det forklarer Silkeborgs direktør, Kent Madsen. »Peter har orienteret os om det her, og det er på alle måder en kedelig sag. Peter har over for os forklaret, at han er uskyldig, og vi har det sådan – som det jo er – at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist«, siger Kent Madsen. »Vi har været vidende om, at Peter er midt i en ubehagelig skilsmisse, og ser det jo som en del af det. Nu kigger myndighederne på det, og så kommer der forventeligt en retssag, og så kigger vi på det, når der kommer en afgørelse«, siger Silkeborg-direktøren. Han forventer, at sagen snart kommer for retten, og at alle i klubben indtil da passer deres job som hidtil.

Fodbold: Brasiliens landshold møder Argentina i et bittert arvefjendeopgør i VM-kvalifikationen torsdag. Det forhindrede dog ikke Neymar i at slæbe Barcelona-kollegerne Lionel Messi og Javier Mascherano med om bord til kampen i Sydamerika. Neymar ville ikke lade landenes rivalisering gå foran venskab og tilbød klubkammeraterne, som spiller for Argentina, at få plads på brasilianerens privatfly fra Barcelona. På sociale medier er et billede af de tre Barcelona-spillere inde i flyet blevet spredt. Brasilien fører den sydamerikanske VM-kvalifikation med 21 point. Argentina er i problemer på sjettepladsen med 16 point. Kampen mellem de to rivaler spilles i Brasilien natten til fredag dansk tid klokken 00.45.

Cykling: Det bliver ikke nemmere at komme ind i cykelsportens fineste selskab i fremtiden. Den Internationale Cykelunion, UCI, har onsdag meddelt, at man vil skære ned i antallet af licenser til World Tour-hold. Lige nu er antallet fastlagt til 18, og det vil det også være i både 2017 og 2018. Men i 2019 skal der kun være 17 World Tour-hold, mens antallet skal skæres helt ned til 16 i 2020 og fremefter. »Ambitionen er at styrke konkurrencen på eliteniveau og derfor sættes antallet af World Tour-hold ned til 17 i 2019 og til 16 i 2020 og frem. En arbejdsgruppe er sat til at undersøge dette og en masse andre emner«, skriver UCI på sin hjemmeside.

Ishockey: Frederik Andersen er en fantastisk dygtig målmand i NHL, men nogle gange går det galt. Danskeren leverede ikke sin bedste kamp, da Toronto Maple Leafs natten til onsdag dansk tid tabte 0-7 hjemme til Los Angeles Kings. Andersen blev skiftet ud med reservekeeperen Jhonas Enroth ved stillingen 0-4 lidt over midtvejs i kampen. Danskeren reddede 22 ud af 26 forsøg. Enroth gjorde det dog ikke bedre og indkasserede tre mål i den resterende del af kampen. Svenskeren reddede 14 ud af 17 forsøg, og det var statistisk set endnu værre.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce