træt. Veteranen Judith Arndt fik sig endnu en VM-medalje i enkeltstart, men nu er det nok.
Foto: PETER DEJONG (arkiv)/AP

træt. Veteranen Judith Arndt fik sig endnu en VM-medalje i enkeltstart, men nu er det nok.

Cykling

Lettet guldvinder: Nu har jeg fået nok

Den 36-årige tyske legende Judith Arndt erobrede VM-guld på enkeltstarten for andet år i træk.

Cykling

For 15 år siden stod tyskeren Judith Arndt for første gang på en VM-sejrsskammel, da hun erobrede bronze på enkeltstarten i San Sebastian, og siden har hun med en stribe fremragende præstationer udviklet sig til en legende i kvindecyklingen.

I går gentog hun sidste sæsons guldbedrift i tempodisciplinen, da hun tilbagelagde den 24,3 km lange distance mellem Eijsden og Valkenburg i 32.26 minutter, men når det næste år går løs i Toscana, bliver det uden deltagelse af Judith Arndt.

Sæsonen har været hård at komme igennem
»Nu har jeg fået nok. Denne sæson har været umådelig hård at komme igennem, og da jeg stod på sejrsskamlen, følte jeg en enorm lettelse over, at det hele nu er ved at være forbi«, sagde den 36-årige Judith Arndt på pressemødet.

Læs også »Jeg kører linjeløbet på lørdag, men så er det slut, og jeg er lykkelig for, at jeg siger farvel på toppen. Jeg begyndte at køre cykelløb i 1991, men de seneste år er det blevet sværere og sværere, fordi jeg har været så meget væk hjemmefra«. »Heldigvis har jeg fået en fantastisk støtte af min partner, og uden hende tror jeg ikke, jeg havde kunnet holde det ud så længe«. Fik sin største oplevelse i København

Efter tre sølvmedaljer og to af bronze nåede den tyske veteran omsider til tops på enkeltstarten ved sidste års VM i København – et løb hun stadig betegner som den største oplevelse i karrieren.

Læs også Judith Arndt vandt i 2004 VM-linjeløbet, og hun har desuden en bronzemedalje i den disciplin fra 2008. For nylig måtte tyskeren på den olympiske enkeltstart se sig slået af amerikaneren Kristin Armstrong, der siden endnu engang har trukket sig tilbage.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce