Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danske talenter leverer ny fornem international bedrift

Rasmus Sterobo vandt den indledende enkeltstart i U23 udgaven af Fredsløbet.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvaliteten af talentmassen i dansk cykelsport stilledes endnu engang til skue på imponerende vis uden for landets grænser, da der i dag blev taget hul på U23 udgaven af Fredsløbet i den tjekkiske by Jensenik.

På den 2,2 km lange enkeltstart, der indledte strabadserne, viste 21-årige Rasmus Sterobo, som til daglig kører for Team CULT Eenergy, men ved denne lejlighed optræder på landsholdet, sig som den hurtigste, og ikke færre end fire af hans landsmænd gjorde ham selskab i top 15.

Sejrede med otte sekunder Sterobo tilbagelagde strækningen, der steg med 10 procent, i 5.21 minutter, og det var otte sekunder hurtigere end Kristian Haugaard, som også hører hjemme den rød-hvide U23 trup, men i den aktuelle opgave stiller op for sit vante luxembourgske mandskab Team Leopard-Trek.

Læs også

Michael Valgren – for nylig hyldet som samlet vinder af det luxembourgske Flèche du Sud efter en etapesejr undervejs og tidligere på sæsonen for andet år i træk nr. 1 i U23 versionen af Liège-Bastogne-Liège – blev nr. 4 slået med 12 sekunder, den olympiske guldvinder i omnium Lasse Norman var 17 sekunder efter på 11. pladsen og Marc Garby satte 22 sekunder til som nr. 15. Sejr nr. 15 i år til Danmark

For Rasmus Sterobo er der tale om den første internationale triumf. Den unge fynbo viste for lidt over tre uger siden stærke takter med en sjetteplads i det tyske storløb for U21 ryttere Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt – tidligere Rund um den Henninger Turm – der vandtes af Lasse Norman foran Michael Valgren med yderligere en dansker, Aske Vorre, som nr. 5. Sidst år deltog Rasmus Sterobo på det danske U23 landshold ved VM i Holland, hvor det blev til en syvendeplads på enkeltstarten, mens Lasse Norman og Rasmus Quaade placerede sig som nr. 4 og 5.

Læs også Dagens bedrift udgjorde sæsonens 15. sejr i et pointgivende løb på den internationale terminsliste, og af deltagerne i Fredsløbet har Valgren og Norman bidraget med hver tre og Kristian Haugaard med en enkelt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden