Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Slemme klø og herlig hæder venter danske aktører i Berlin

Alex Rasmussen og Marc Hester er fra start med i toppen af Berlins seksdagesløb, mens unge danskere er sidst.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Både slemme klø og herlig hæder er der udsigt for de danske deltagere, der har tilbagelagt det første døgn i seksdagesløbet i Berlin som forberedelse til den tilsvarende opgave på hjemmebane i Ballerup Super Arena fra torsdag 29. januar.

I den mest attraktive ende af feltet efter premierenatten befinder sig ikke uventet de to etablerede vinterbaneaktører Alex Rasmussen og Marc Hester, der ser ud til som par at kunne blande sig i kampen om podiepladserne på den tyske velodrom, inden de i næste uge bliver rivaler med henholdsvis Michael Mørkøv og belgieren Jasper De Buyst som makkere.

Til gengæld tegner alt til, at den tidligere juniorverdensmester i parløb Mathias Krigbaum med Simon Bigum ved sin side kommer til at kæmpe hårdt for at undgå sidstepladsen blandt de 16 konstellationer i Berlin.

Seks par har skilt sig ud i front

Seks par har skilt sig ud i toppen efter de indledende jagter, og pointforskellen mellem dem er endnu så beskeden, at der ikke tegner sig noget klart billede af, hvem der i den sidste ende trækker det længste strå.

Førstepladsen indtages af den spansk-belgiske duo David Muntaner og Kenny De Ketele, der begge med hver sin makker har stået øverst på sejrsskamlen ved VM i parløb – spanieren er regerende verdensmester med Albert Torres – der har scoret 52 point, mens tyskerne Leif Lampater og Marcel Kalz og Rasmussen-Hester på de næste pladser er noteret for henholdsvis 46 og 40 point.

Ligeledes på omgangshøjde ligger de østrigske europamestre Andreas Graf-Andreas Müller med 38 point, Christian Grasmann, Tyskland-Bobby Lea, USA, 32 og hollænderne Yoeri Havik-Nick Stöpler med 31.

Jesper Mørkøv ligger lige efter topparrene

Europamesteren i dernypace Jesper Mørkøv, der for nylig i Bremen sammen med den franske eksverdensmester Morgan Kneisky, som ikker er med i Berlin, besatte andenpladsen efter Alex Rasmussen-Marcel Kalz, må nok se i øjnene, at det ikke bliver til en tilsvarende fremtrædende placering i den aktuelle styrkeprøve.

Mørkøv er med den lynhurtige tysker Nico Hesslich ved sin side på syvendepladsen to omgange efter de førende, og det bliver nok den placering lige efter topparrene, som Jesper Mørkøv ved denne lejlighjed skal koncentrere sig om at forsvare.

21 af deltagerne i Berlin er også med i Ballerup

I sidste øjeblik blev 20-årige Elias Helleskov Busk kastet ind i den 104. udgave af det berlinske seksdagesløb som debutant.

Den tidligere junioreuropamester i holdforfølgelsesløb – sammen med blandt andre Krigbaum – kom med på afbud på grund af sygdom, og med sin tyske makker Tino Thömel er han på 13.-pladsen kørt fire omganmge agterud.

Foruden de seks danskere er yderligere 15 af de ryttere, som optræder i Berlin, også med, når det torsdag i næste uge går løs i Ballerup.

Blandt topparrene gælder det Lampater-Kalz og Graf-Müller samt Christian Grasmann, der i Danmark akal kører med Jesper Mørkøv.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden