Tourens tempohelt indleder sæsonen med en ny triumf

Rohan Dennis fik revanche for sidste års nederlag til Richie Porte i kampen om det australske mesterskab i enkeltstart.

Cykling

For godt et halvt år siden nåede den australske tempospecialist Rohan Dennis (BMC) et bragende højdepunkt i karrieren, da han på den indledende enkeltstart i Tour de France erobrede den gule førertrøje ved at henvise den tyske favorit Tony Martin (Etixx-Quick Step) til andenpladsen med fem sekunder.

I det hele taget udviklede 2015 sig til en forrygende sæson for den 25-årige australier, og i dag fik han så en ønskestart på 2016, da han i Ballarat sikrede sig det nationale mesterskab i enkeltstart – årets første optræden for et lille udvalg af verdens ypperste udøvere i kampen mod klokken.

Besejrede sidste års mester med 38 sekunder

Rohan Dennis tilbagelagde de 40 km i 51.13 minutter – gennemsnitshastighed 47,9 km/t – og besejrede dermed den forsvarende mester Richie Porte med 38 sekunder, mens overraskelsen Sean Lake (Avanti) på tredjepladsen var 1.35 minut langsommere.

Siden årsskiftet har Dennis og Porte været holdkammerater på det amerikanske BMC-mandskab, efter at sidstnævnte har sagt farvel til Team Sky, men i dag var de altså ligesom tidligere indædte rivaler.

Dennis førte gennem hele konkurrencen, og fik dermed revanche for sidste års nederlag i titelopgøret, da han måtte se sig slået med otte sekunder af Porte.

Fik oprejsning i WorldTour-løb

De to konfronteredes igen kort efter i WorldTour-løbet Tour Down Under, hvor styrkeforholdet tippede over i Dennis’ favør, idet han sejrede to sekunder foran Richie Porte.

I den kommende udgave af det australske WorldTour-arrangement, der indledes om små to uger, træder de an som BMC’s trumfer, og så skal det vise sig, hvordan samarbejdet fungerer.

Umiddelbart efter sidste års Tour Down Under forbedrede Rohan Dennis timeverdensrekorden til 52,491 km.

Den fik lov til at stå i næsten tre måneder, hvorefter den blev slået af englænderen Alex Dowsett og siden af dennes landsmand Bradley Wiggins, der nåede ud på 54,526 km.

Med til at vinde VM-titlen i holdløb

Rohan Dennis, der har en fortid på banen, hvor han bl.a. blev verdensmester i 4 km holdforfølgelsesløb i 2010 og 2011 og erobrede OL-sølv i 2012, fortsatte med at levere imponerende resultater sidste sæson – også ud over triumfen i Tour de France.

Således sluttede han efter en dominerende indsats som samlet vinder af etapeløbet USA Pro Challenge, ligesom han leverede sit væsentlige bidrag til, at BMC for andet år i træk sikrede sig VM-titlen i holdløb.

Brødre i opgør om U23-titlen

Ved dagens australske mesterskaber var også de U23-ryttere i aktion, som den nykårede Årets Cykelrytter i Danmark 2015 Mads Würtz Schmidt må regne blandt sine værste konkurrenter, når han i oktober skal forsøge at gevinde sin VM-titel i enkeltstart.

Også her måtte den forsvarende mester se sig overtrumfet, men hæderen blev dog i familien. Den 21-årige Miles Scotson blev nemlig slået med 20 sekunder af sin to år yngre lillebror Callum.

De to er ligesom Rohan Dennis produkter af det succesrige australske baneprokjekt. De har således begge været juniorverdensmestre i 4 km holdforfølgelsdesløb, og Miles Scotson nåede også til tops i den disciplin ved elitens VM.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce