Motordoping. Den belgiske cykelcross-rytter Femke van den Driessche er i store problemer, efter at Den Internationale Cykelunion (UCI)  beslaglagde hendes cykel, der var udstyret med en motor.
Foto: Mike Albright (arkiv)/AP

Motordoping. Den belgiske cykelcross-rytter Femke van den Driessche er i store problemer, efter at Den Internationale Cykelunion (UCI) beslaglagde hendes cykel, der var udstyret med en motor.

Cykling

Kampen mod motordoping skærpes - 90 cykler testet før løb

UCI har leveret håndfast bevis for, at en omfattende aktion mod ulovlige teknologiske metoder er iværksat.

Cykling

To uger efter den chokerende afsløring af en cykel med indbygget motor under verdensmesterskaberne i cykelcross i Belgien har Den Internationale Cykelunion, UCI, nu leveret en håndfast bevis på, at denne problematik absolut bliver taget alvorligt.

I forbindelse med det igangværende franske etapeløb La Méditerranéenne har unionens tekniske kontrollanter nemlig gennemført en første, særdeles omfattende aktion, og samtidig varsles det, at lignende former for uanmeldte razziaerne kan imødeses som et jævnligt opdukkende indslag i cykelhverdagen.

Ikke færre end 90 cykler fra seks forskellige mandskaber nåede UCI’s udsendinge at inspicere, og samtlige slap fra det gennemgribende tjek uden anmærkninger.

Både rammer og hjul kan testes på kort tid

»Kontrollanterne anvendte den samme slags udstyr, som var i brug ved VM i cykelcross«, oplyser UCI i en pressemeddelelse.

»Denne fremgangsmåde gør det muligt at undersøge både rammer og hjul inden for et ganske kort tidsrum«.

»Der er investeret betragtelige ressourcer både finansielt og tidsmæssigt i at udvikle disse metoder i bestræbelserne på at gøre dem så robuste som muligt«.

»Undervejs har vi fået markant støtte fra cykelindustrien og andre kilder, som har gjort os i stand til at nå så langt, som tilfældet nu er«.

»UCI vil fortsætte med denne form for uanmeldte test af et anseligt antal cykler i samtlige discipliner hele vejen gennem 2016 og i tiden derefter«.

Disciplinærkomité afgør teenagers skæbne

Under alle omstændigheder har UCI nu sendt et utvetydigt signal om, at kampen mod den teknologiske doping, der for alvor kom i søgelyset for to uger siden, nu er kraftigt skærpet.

Mens der ved premieren på den massive undersøgelse i det sydlige Frankrig ikke konstateredes ulovlige metoder, er affæren fra cross VM med den 19-årige belgiske europamester Femke Van den Driessche som hovedpersonen, allerede videre i systemet.

Efter at det endegyldigt konstateredes, at en af cyklerne i hendes VM-lejr var forsynet med en motor, er det nu op til UCI’s disciplinærkomité, hvad der skal ske med den belgiske teenager.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce