Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix
Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix

Christopher Froome i spidsen for Sky-holdet.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

UCI-boss frygter tilskuerangreb på Froome

UCI-præsident David Lappartient siger, han har hørt rygter om, at nogle vil gøre skade på Tour de France.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præsidenten for Den Internationale Cykelunion (UCI), David Lappartient, opfordrer offentligheden til at hjælpe med at passe på den britiske cykelrytter Chris Froome under dette års Tour de France.

Cykelløbet begynder lørdag. Det er blot fire dage efter, at dopingsagen mod Froome blev droppet, fordi unionen og antidopingmyndighederne ikke mente at kunne bevise, at briten med vilje har forsøgt at omgå reglerne.

I en YouTube-video, Lappartient har offentliggjort på Twitter, siger han, at UCI's beslutning skal respekteres.

»Han (Froome, red.) har ret til at køre i et sikkert miljø. Jeg har hørt rygter om, at der er blevet opfordret til vold mod Tour de France«.

»Jeg kan ikke acceptere det, og jeg opfordrer alle tilskuere til at beskytte rytterne og respektere den juridiske beslutning, så Chris Froome kan konkurrere i et trygt og fredeligt miljø som alle andre ryttere«, siger Lappartient.

Præsidenten forholder sig i videoen også til, at UCI's beslutning om at droppe sagen blev meldt ud dagen efter, at Tour de France-arrangøren Amaury Sports Organisation (ASO) truede med at udelukke Froome, hvis ikke der skete noget i sagen.

Der er imidlertid ikke nogen sammenhæng, siger Lappartient.

»Vi modtog de sidste papirer fra Chris Froome 4. juni, og vi modtog udtalelsen fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) 28. juni«.

»Da ASO meddelte, at man havde i sinde at benytte sig af muligheden for at udelukke Chris Froome fra løbet, havde vi allerede fået papirerne fra Wada og manglede bare at træffe en afgørelse.

»Og på det tidspunkt havde vi også informeret ASO om, at vi ville træffe en afgørelse inden Touren«, siger han.

Chris Froome afleverede i forbindelse med Vuelta a España sidste år en blodprøve, der indeholdt for høje mængder af astmamidlet salbutamol.

Siden da har Froome og hans Sky-mandskab forsøgt at overbevise antidopingmyndighederne og cykelunionen om, at det ikke skyldes for højt indtag af astmamedicin, men blandt andet er en kombination af dehydrering og sygdom.

Argumenterne har været stærke nok til, at Wada besluttede sig for ikke at indlede en sag mod Froome, og den beslutning har UCI altså taget til følge.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden