Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Da Danmark var vært for VM i landevejscykling i 2011, udviklede begivenheden sig til en større folkefest, og Touren har også et meget stort potentiale.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tour de France 2021: Danske organisationer drømmer om masser af sportsturister

Det er godt for dansk turisme, at Tour de France vil starte i Danmark i 2021, mener Dansk Erhverv og Horesta.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter at Tour de Frances direktør, Christian Prudhomme, i et interview med franske Europe 1 har bekræftet, at Tour de France starter i Danmark i 2021, udtrykker flere organisationer glæde over nyheden.

Nyheden blev først bragt af DR og siden bekræftet af finansminister Kristian Jensen. Sidstnævnte trak dog sin bekræftelse tilbage kort tid efter.

Både erhvervsorganisationen Dansk Erhverv og Horesta, brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, ser gode perspektiver i en Tour de France-start i Danmark.

Forventninger om et boom

»Det er en helt fantastisk nyhed. Intet mindre. Og det siger jeg ikke kun som sportsinteresseret. For så stor en begivenhed tiltrækker enorm interesse fra hele verden, og vi vil opleve en sand invasion af sportsturister. Tour de France-start i Danmark vil give et turismeboom, som vil komme dansk erhvervsliv til gode. Og tv-billederne fra løbet vil gå verden rundt og give Danmark uvurderlig reklame«, skriver Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Administrerende direktør i Horesta Katia K. Østergaard vurderer, at begivenheden vil tiltrække mange turister på både kort og lang sigt.

»Det vil tiltrække tusindvis af gæster, og det vil skabe betydelig omsætning på hoteller, i restauranter og i detailhandlen. Undersøgelser har vist, at har man først været i Danmark én gang, er man mere tilbøjelig til at komme hertil igen. Derfor vil hele Tour de France-karavanen med tusindvis af tilskuere, journalister, officials og medarbejdere på de enkelte teams være potentielle turister fremover«, siger direktøren i en pressemeddelelse.

Den stærke cykelkultur

Ifølge Christian Prudhommes udtalelser i interviewet med Europe 1 vil Danmark få tre etaper.

Han understreger Danmarks cykelkultur, talenter inden for sporten og kongehusets forbindelser til Frankrig som værende afgørende for valget.

»Vi har en stærk cykelkultur herhjemme. Og cykling er måske den bedste sportsgren af alle at få til København«, skriver Brian Mikkelsen.

»Danmark er det oplagte sted at skyde Touren i gang, for vi har en unik cykelkultur. Det bliver historisk, ingen tvivl om den sag«.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden