Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Mads Pedersen havde sin forlovede Lisette Dam Jørgensen til at hjælpe sig med blomsterbutterne ved mandagens modtagelse i Kastrup.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbage på jobbet: Mads Pedersen debuterer i regnbuetrikoten på lørdag i Belgien

Den nykårede danske verdensmester i landevejscykling får tre starter mere i denne sæson og sætter punktum i Milano-Torino 9. oktober.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter mandagens festlige modtagelse i Kastrup Lufthavn iført regnbuetrikot og med VM-guldmedalje om halsen venter allerede på lørdag hverdagen igen for 23-årige Mads Pedersen i jobbet hos den amerikanske arbejdsgiver Trek-Segafredo.

Men det bliver unægtelig en helt usædvanlig af slagsen for i det belgiske endags løb Tour de l’Eurometropole får den unge dansker sin første optræden i den så inderligt fortjente verdensmesterskabstrøje, som han erhvervede under de vanskelige betingelser i Yorkshire.

Mads Pedersens firmashold meddeler, at han får yderligere tre starter i år, inden han kan holde ferie og koncentrere sig om bryluppet med sin forlovede Lisette Dam Jørgensen.

Vandt Tour de l’Eurométropole sidste år

Trek-Segafredos danske stjerne kommer ikke alene til Tour de l’Eurométropole som nykåret verdensmester, men også som rytteren, der automatisk har gjort sig fortjent til startnummer 1, eftersom han vandt løbet sidste år.

22. september 2018 susede Mads Pedersen først over stregen i Tournai efter 206 km fra La Louvière i en gruppe på ni ryttere, der nåede samlet til mål. Ved den lejlighed var luxembourgeren Jempy Drucker og belgieren Oliver Naesen tættest på danskeren.

Det var Mads Pedersens fjerde og sidste sejr i foregående sæson, som han indledte med en etapegevinst i Herald Sun Tour for siden at slå til også i Fyen Rundt og på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt, hvor han besejrede den senere samlede vinder belgieren Wout van Aert med 8 sekunder.

En formidabel andenplads

Mads Pedersens mest opsigtsvækkende resultat sidste år var dog andenpladsen i Flandern Rundt, hvor han længe fightede indædt for at hente hollænderen Niki Terpstra, men blev slået med 12 sekunder.

Til gengæld holdt danskeren belgieren Philippe Gilbert 5 sekunder bag sig, mens Michael Valgren ligesom i søndagens VM også sikrede sig en topplacering, idet han blev nr. 4 med et minus på 20 sekunder til Terpstra.

Efter Belgien går turen til Italien, hvor Mads Pedersen skal i aktion i Tre Valli Varesine 8. oktober og i Milano-Torino dagen efter. Det er to løb, som danskeren endnu ikke har stiftet bekendtskab med.

Sidste år sluttede han også i Italien, men nåede ikke til vejs ende i Grand Prix Bruno Beghelli.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden