0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gorm Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix

Det plejer at være tætte dueller på selve banen, der præger det københavnske seksdagesløb, men en meget omtalt sag mellem løbets chef og en kvindelig deltager foregik efter løbets afslutning.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvindelig seksdagesrytter i voldssag: Han råber, at jeg skal skride, og at han aldrig vil se mig i arenaen mere

Retten i Glostrup nåede tirsdag ikke at afslutte alvorlig sag mod seksdageschefen Michael Sandstød.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Seksdagesboss Michael Sandstød må vente til onsdag med at få svar på, hvorvidt han er skyldig eller ej i anklagen om vold mod den kvindelige cykelrytter Michelle Lauge Quaade.

Sagen har muligvis haft stor betydning for, at det i øjeblikket er uvist, hvornår der igen vil blive kørt seksdagesløb på dansk grund. Ifølge Sandstød har den nemlig skabt betænkeligheder hos løbets hovedsponsor, Bilka.

Det kom frem tirsdag, da sagen blev behandlet ved Retten i Glostrup, hvor både Sandstød og Quaade afgav forklaring om en episode under seksdagesløbet i Ballerup Superarena i februar 2019.

Her blev Quaade på grund af en dommerfejl i første omgang snydt for en sejr, og det betød, at et andet par fik overrakt blomster og fik lov til at køre æresrunde til tonerne af James Last-versionen af ’Seksdagesvalsen’.

Modsatte forklaringer

Det endte i et skænderi mellem hende og løbsdirektør Michael Sandstød. På et tidspunkt greb direktøren rytteren i armen, og herfra gik det for alvor op i en spids.

»Jeg når kun lige at få fat i hendes arm, inden hun trækker den til sig og råber, at det er vold, og at hun vil melde mig for vold«, lød forklaringen fra Michael Sandstød.

Ifølge ham var Michelle Quaade voldsomt ophidset og havde overfuset ham. Hendes udlægning er diametral modsat. Hun hævder, at hun var rolig i sin kontakt, og at Sandstød gik amok.

»Han bliver så arrig, at han står og råber ad mig, at jeg skal skride, og at jeg skal gå ud af arenaen, og at han aldrig vil se mig i arenaen mere«, lyder forklaringen fra Michelle Quaade.

Episoden skete i februar 2019. Først i juni samme år indsendte anklagemyndigheden anklageskrift, og først nu er sagen kommet for retten.

Pause til seksdagesløb

I mellemtiden er det københavnske seksdagesløb – om ikke afgået ved døden – så i hvert fald stedt til hvile på ubestemt tid.

I efteråret meddelte Sandstød nemlig, at løbet i 2020 ville blive aflyst af »personlige årsager«.

Tirsdag fortalte han i retten, at supermarkedskæden Bilka havde været tilbageholdende med at forlænge sit sponsorat på 2,4 millioner kroner af seksdagesløbet på grund af sagen. Bilka var hovedsponsor i 2019-udgaven.

Efter retsmødet ønskede Sandstød ikke at udtale sig om, hvorvidt voldssagen har været tungen på vægtskålen i forhold til aflysningen.

Efter aflysningen i efteråret oplyste Royal Arena i København, at man i 2021 ville afholde seksdagesløbet dér. Men de planer er også gået i vasken, og det er endnu uvist, hvornår der bliver kørt seksdagesløb i Danmark igen.

Alt dette sker, samtidig med at dansk banecykling oplever større succes end nogensinde. Danmark er verdensmestre i parløb for mænd og europamestre i samme disciplin for både kvinder og mænd.

Samtidig er det danske firekilometerhold med blandt andre den dobbelte vinder af seksdagesløbet Lasse Norman Hansen på holdet regerende verdensmestre.

Ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?