Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: Politiken / Kristian Jensen

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sprællemand skaber respekt hos FCK før afgørelsen

Frederik Rønnow er en moderne målmand, siger Stephan Andersen, der vil spille igen sidst i sæsonen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som anføreren Thomas Kahlenberg så rigtigt konstaterer på BIF’s hjemmeside, er Brøndby i pokalfinalen, når semifinale 2 mod FC København fløjtes i gang i aften, fordi Brøndby fik 1-1 i semifinale 1 i Parken. Hvis hjemmeholdets målmand, Frederik Rønnow, holder målet rent, er Brøndby på grund af udebanescoringen klar til den første pokalfinale siden 2008 og én sejr fra at vinde den første titel siden dengang.

Og Frederik Rønnow stiller sig mellem stængerne i Brøndby-målet med styrket selvtillid efter en stærk præstation søndag aften, da FCK’erne superliga-besejrede Brøndby 2-0. Den 23-årige målmand, der tidligt i efterårssæsonen afløste Lukas Hradecky (nu i fare for at rykke ud af Bundesligaen med Eintracht Frankfurt), er på toppen efter en skadespause.

»Jeg var godt tilfreds med mit spil, og jeg føler mig god lige nu. Jeg fik vist min hurtighed, og at jeg kommer godt ud til duellerne én mod én. Men når vi taber, kan jeg jo alligevel ikke være glad. Heldigvis har vi chancen i en stor og vigtig kamp for straks at kunne revanchere nederlaget«, siger Frederik Rønnow.

På tribunen i Parken sad FCK-førstemålmand Stephan Andersen og blev imponeret over Frederik Rønnows spil.

ALENE:

»Rønnow har vist, at han kan klare sig på højt niveau. Han er ’en fremtidens målmand’, der kan de ting, en moderne målmand skal kunne. Han har ’gode fødder’, han er modig og kvik til at forlade stregen og komme ud i feltet. Han er en type, jeg godt kan lide«, roser Stephan Andersen.

Frederik Rønnow fik en målmandsplads i landsholdstruppen, som Stephan Andersen skulle have haft – hvis han havde været spilleklar. Den 34-årige FCK’er har været sat ud af spillet flere måneder med en ankelskade. Han er ved at kunne træne normalt og håber at kunne få førsteholdscomeback sidst på sæsonen.

Robin Olsen har været 1. vikar-målmand, men det ventes, at Thomas Kaminsky vogter FCK-buret på Brøndby Stadion.

FCK’ers eneste titel, med Brøndby

Stephan Andersen var målmand på det Brøndby-hold, der finalebesejrede Esbjerg 3-2 i 2008. Det er den eneste titel, han har været med til at vinde. I denne sæson (hvor han spillede alle FCK-kampe i Superligaen i efteråret) bliver han, uden tvivl, dansk mester for første gang.

Rønnow har vist, at han kan klare sig på højt niveau. Han er en fremtidens målmand, der kan de ting, en moderne målmand skal kunne

Frederik Rønnow var AC Horsens-målmand, 19 år ung, da østjyderne blev slået 1-0 af FCK i 2012-pokalfinalen. Mathias ’Zanka’ Jørgensen er den eneste i FCK’s trup nu, der var på banen i den kamp.

»Jeg husker tydeligt, at det var en meget stor oplevelse at spille en pokalfinale. Det vil jeg prøve igen«, siger Frederik Rønnow. »Det var en stor dag. Vi havde masser af fans med til hovedstaden, og allerede under opvarmningen kunne man mærke den særlige stemning, der er til en finale. Claudemir lavede sejrsmålet, men vi var godt med«.

FODBOLDREDAKTØR:

»I semifinalen på hjemmebane får vi mange tusinde fans bag os, og der bliver gang i den. Det er en af de kampe, man så gerne vil spille. Der er jo internationalt snit over Brøndby-FCK-møderne. Det bliver uden tvivl tæt og spændende«.

»I søndags i 2-0-kampen fungerede FCK’ernes høje pres virkelig godt. Vi havde svært ved at spille os ud af det, og de stressede os meget. Vi har set video og talt om, hvordan vi skal gøre det bedre«.

For Brøndby gælder det om, at spillerne omkring Thomas Kahlenberg bevæger sig bedre og hurtigere tilbyder sig til at modtage bolden, end det var tilfældet søndag aften. Anføreren kan på sine bedste dage styre en kamp i offensiven, og FCK’erne vil næppe spille så aggressivt og stå så højt med kæderne som forleden.

I front: Jørgensen-Cornelius?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men FCK skal score for at komme i finalen, og det første mål i kampen vil være meget betydningsfuldt. Det er klart, at Nicolai Jørgensen er den mand, Brøndby har størst respekt for, og selv om han har brugt mange kræfter de seneste uger, vil Ståle Solbakken givetvis satse på topscoreren i startopstillingen, som vil blive ændret på nogle pladser.

STÅLE:

Bl.a. kommer Andreas Cornelius formentlig med i front, og der skal en erstatning på kanten, hvor Kasper Kusk ikke kan være med på grund af en skade, som holder ham væk en uges tid.

»Vi vil også gerne score, og vi går ikke ud for at forsvare det resultat, vi tager med os på banen«, siger Frederik Rønnow. »Alt kan ske«.

Det er oplagt, at Brøndby har mest brug for en finaleplads, for FCK er mesterskabet vigtigst. Uanset hvem der vinder i aften, bliver det en interessant finale med AGF eller AaB som den anden part.

Det sikrer et stort tilskuertal 5. maj i Parken i en sæson, hvor Brøndby og FCK når at møde hinanden fem gange med et samlet tilskuertal på omkring 120.000.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden