Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Lee Smith/Ritzau Scanpix
Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix

Lionel Messi måtte behandles efter sammenstødet med Chris Smalling, men kunne gennemføre kampen.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

VAR-mål er nok for Barcelona på en halvsløj aften, hvor Messi fik en på snuden

Manchester United kunne ikke matche Barcelona i den første kvartfinale i Champions League.

Fodbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lignede fra første minut en mindre magtdemonstration fra de spanske gæsters side, da FC Barcelona var på besøg hos Manchester United på Old Trafford i den første kvartfinale i Champions League.

Barcelona spillede lystigt bolden rundt mod et Manchester United-hold, der var defensive i en sådan grad, at iagttagere må have fået associationer til den tidligere manager José Mourinhos hyppigt ‘parkerede bus’ tidligere på sæsonen.

Manchester United forsøgte at smide de lidt stramme tøjler efter Barcelonas føringsmål tidligt i matchen, men trods et helhjertet forsøg var det tydeligt, at det spanske mesterholds palette selv på en halvsløj aften var langt bredere og mere farverig end hjemmeholdets.

Andrew Yates/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix

Først var der forvirring, så blev Barcelonas mål anerkendt.

Barcelona vandt 1-0 på en aften, hvor man sad med en fornemmelse af, at der er meget, meget mere i Lionel Messi og co. Og på en aften, hvor Manchester United end ikke formåede en afslutning indenfor målrammen.

Om 1-0 er nok til avancement til semifinalerne, ved vi på tirsdag. Manchester United skrev i første knockoutrunde mod Paris SG historie, da holdet efter at have tabt 0-2 hjemme sejrede 3-1 i Frankrig og sensationelt spillede sig videre.

I onsdagens andet kvartfinaleopgør spillede Ajax og Juventus 1-1 i Amsterdam.

VAR kom i spil igen

Der blev gået til stålet på Old Trafford. Lionel Messi fik en lille blodtud i et sammenstød med Chris Smalling og Sergio Busquets spillede indledningsvist med musklerne i en sådan grad, at han kom i hyppig kontakt med dommeren.

Som i tirsdagens to kvartfinaler kom videodommersystemet VAR også i brug på Old Trafford, men denne gang i en slags omvendt funktion. Den scoring, som Barcelona satte ind i 12. minut blev i første omgang underkendt for offside, men tv-billederne viste tydeligt, at det ikke var tilfældet, hvorfor den italienske dommer Gianluca Rocchi ikke kunne gøre andet, end at pege mod midtercirklen.

Barcelona-scoringen faldt efter en fremragende Messi-aflevering ind mod Luis Suárez, der headede bolden mod målet, inden bolden strejfede Uniteds Luke Shaw og gik i mål.

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix

Manchester Uniteds målmand David de Gea leverede to flotte fodparader i opgøret og holdt dermed sin klub inde i turneringen.

United og den kompakte femmandsmidtbane begyndte midt i halvlegen at fungere bedre, og troen på egne evner voksede i takt med, at Barcelonas markeringer blev mere sløsede. Diego Dalot havde Manchester Uniteds bedste mulighed, men headede kort før pausen forbi målet.

Manchester United fortsatte med at skabe fremdrift efter pausen mod et Barcelona-hold, der trak sig længere tilbage på banen. Ernesto Valverdes mænd var i det første kvarter efter pausen nærmest en decideret kontrast af den måde, de præsenterede sig i matchens første 20 minutter.

Men når Barcelona skruede op for tempoet i afleveringerne, var det konstant farligt. Det blev Manchester United aldrig på det niveau, der skal til for at true Barcelona.

Champions League minut for minut
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden