0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Paul Ellis/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Ellis/Ritzau Scanpix

Liverpools motto er 'You'll never walk alone', og det står ved indgangen til legendariske Anfield. Men nu går klubben næsten alene - sammen med 11 andre storklubber fra Europa har Liverpool stiftet en privat og lukket fodboldliga.

Vestagers ord kan måske give den forhadte udbryderliga medvind

Fodbolden, som vi kender den, kan være forandret for evigt, efter at 12 storklubber har stiftet en europæisk udbryderliga. Politiken giver et overblik over, hvad der er op og ned i den prekære sag.

FOR ABONNENTER

Omkring midnatstid mellem søndag og mandag annoncerede 12 af Europas største fodboldklubber, at de har stiftet »en ny midtuge-turnering, The Super League«. Afgørende er det, at den skal være »styret af dens stiftende klubber« – og altså ikke af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som det aktuelt er tilfældet med Champions League og de andre tværnationale turneringer i Europa.

Planen er, at klubberne vil deltage i den nye og lukkede turnering ved siden af de nationale ligaer. På den måde ser grundlæggerne det som en konkurrent til Champions League.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

  • Bogfolk

    Henter…

    Mikkel Krause Frantzen: »Det gør mig vred, når en forfatter så åbenlyst spekulerer i sin egen lidelse«