Kylian Mbappe er oppe på 23 mål i denne sæson, der blot er han anden som professionel.
Foto: Claude Paris/AP

Kylian Mbappe er oppe på 23 mål i denne sæson, der blot er han anden som professionel.

Champions League

Det er nu eller aldrig for Monacos talentparade, der snart skilles ad

Franskmændene har en håndfuld spillere, der er så interessante, at de har nye adresser efter sommerferien.

Champions League

Så langt, så godt.

Blot fem kampe og fire hold er der tilbage i denne sæsons Champions League – tre klassiske storhold i skikkelse af Madrid-klubberne Real og Atlético samt Juventus, der har tegnet sig for fem af seks finalepladser de tre seneste sæsoner – og så Monaco. Det kølige friske pust fra den franske Ligue 1.

Monegaskerne, der ekspederede tyske Dortmund ud med 3-1 og dermed 6-3 samlet, har – uanset baggrunden for sejren i den første kvartfinale i sidste uge – imponeret voldsomt. Europas mest scoringslystne mandskab spiller hyperfrisk angrebsfodbold –  indimellem på grænsen til det taktisk naive – og der spilles med en enorm tro på egne evner. Deres kompromisløse no bullshit-stil er sympatisk og underholdende.

De største evner på Monaco-holdet besidder den kun 18-årige Kylian Mbappe. Angriberen sikrede de måske kommende franske mestre semifinalepladsen endegyldigt, da han med en afslutning i feltet kort inde i returmødet med Dortmund scorede til 1-0.

Kylian Mbappe – fodbolduddannet på det berømte Clairefontaine-akademi, der tidligere har udklækket berømte måltyve som Thierry Henry, Olivier Giroud og  Nicolas Analka –  har haft et vildt forår. Den ene scoring efter den anden er blevet plaffet ind. 23 mål som andenangriber efter Radamel Falcao er høj, høj klasse.

Benjamin Mendyi aktion i den venstreside, han primært bruger til at angribe i.
Foto: Claude Paris/AP

Benjamin Mendyi aktion i den venstreside, han primært bruger til at angribe i.

Kylian Mbappe har også fået landsholdsdebut sammen med flere af sine unge og ligeså kometagtige holdkammerater; Backen Benjamin Mendy, der via en ripost lagde op til Mbappe  1-0-scoring, midtbanemanden Tiemoué Bakayoko samt Thomas Lemar, som servicerede den revitaliserede og skadesfrie anfører Falcao ved 2-0-målet.

Alt kan ske

Men kan Monaco-holdet true de tre etablerede klubber i kampen om den europæiske krone? Selvfølgelig kan de det. Når Real Madrid skal have dommerhjælp til at slå et Bayern-hold med en gennemsnitsalder over 30 ud af turneringen, og når verdens bedste angrebstrios trods lønninger så store, at de burde skamme sig, ikke kan score i 180 minutter mod  Juventus, så kan alt ske.

Radamel Falcao er tilbage i samme form, som før han fik en alvorlig knæskade i 2013.
Foto: Claude Paris/AP

Radamel Falcao er tilbage i samme form, som før han fik en alvorlig knæskade i 2013.

Monacos største europæiske succes er den tabte finale i 2004 mod et FC Porto-hold anført af manager José Mourinho. ’The Special One’, der siden er blevet en institution på godt og ondt i international fodbold, havde et hold, som peakede lige netop i den sæson.

Det skal Monaco-mandskabet gøre i år, såfremt de vil stå tilbage som de store og sensationelle vindere i Cardiff 3. juni.

For når de nationale ligaer er spillet færdig, det europæiske bo er gjort op og klubledelser og eventuelle nye trænere i Europas storklubber skal strikke en indkøbsliste sammen, så står Mbappe, Mendy, Bakayoko,  Lemar samt wingen Bernardo Silva og stopperen Jemerson  øverst på listerne. Og så skal Mourinhos endnu knap så berømte portugisiske landsmand Leonardo Jardim til at bygge op igen. Hvis han da ikke skal til Barcelona!

Derfor er det nu eller aldrig (eller ikke lige foreløbigt) for Monaco.

Men først skal der trækkes lod til semifinalerne på fredag, inden der er slutkamp.

»Jeg mener, at alle fire hold har lige store muligheder for at gå hele vejen«, som Juventus-spilleren Paulo Dybala konstaterede efter kampen i Barcelona.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce