Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

FCK-spillerne er vant til at juble i Parken. Her er det Uros Matic, Youssef Toutouh og Rasmus Falk, der gratulerer Peter Ankersen efter en scoring. de er givetvis alle fire med fra start mod Ajax i aften
Foto: Jens Dresling

FCK-spillerne er vant til at juble i Parken. Her er det Uros Matic, Youssef Toutouh og Rasmus Falk, der gratulerer Peter Ankersen efter en scoring. de er givetvis alle fire med fra start mod Ajax i aften

Europa League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

William Kvist: Ajax-kampene er flødeskum på kagen

Den 32-årige midtbanespiller har prøvet og oplevet meste i fodbold, vundet meget, og han er stolt over at være med til at skrive historie med FC København. Han nyder de store kampe endnu mere, end da han var meget ung og i 2006 var med til at slå den hollandske klub ud i 2006.

Europa League
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

William Kvist har kunnet underholde og inspirere sine yngre FC København-medspillere med fortællingen om, hvordan man besejrer Ajax Amsterdam over to kampe i en europæisk turnering. Det er ikke nødvendigt at vinde den første kamp i Parken. Det er i returmødet Amsterdam, det bliver afgjort.

Sådan har det i hvert fald været to gange.

»Men«, husker og erkender 32-årige Kvist, »vi var trykket tilbage, under stort pres og heldige, da vi slog dem 2-0 i august 2006. De havde et hold, der var outstanding, med bl.a. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar, Jaap Stam og Ryan Babel og andre store spillere«.

Michael Silberbauer scorede til 1-0, og William Kvist, som i 0-0-hjemmekampen fik ti minutter på banen, sørgede for oplægget til 2-0-scoringen, sat ind af Ajax-forsvareren Vermaelen. Efter sidste dommerfløjt sprintede Ståle Solbakken ind på grønsværen til en æresrunde, og FCK var klar til et gruppespil i Champions League for første gang.

Nu handler det om 1/8-finalen i Europa League. Og William Kvist har i dag, siger han, et mere 'afslappet' forhold til det, der skal ske i aften i København og om en uge på Amsterdam Arena.

'Det er ikke mig, agenterne kigger efter'

»Jeg var jo ung dengang og ikke fast mand på holdet. Nu er jeg den erfarne, der har prøvet ’det hele’. Vundet mange mesterskaber, pokalturneringen og været med i gruppespil med FCK og i slutrunder med landsholdet. Derfor nyder jeg de store kampe virkelig meget og på en helt anden måde end før. Jeg kan ’slappe af’, give noget til de andre, så min erfaring smitter af på dem. Jeg skal ikke sælges, det er ikke mig, agenterne kigger på, og jeg er sådan set ikke bange for at skuffe. De her kampe er for mig flødeskum oven på kagen«, forklarer William Kvist.

En mand, der har rundet 80 europæiske klubkampe, de 10 af dem for VfB Stuttgart, og spillet 110 landskampe, de 68 på A-holdet.

»FCK er jo en stor del af mit liv, og jeg er stolt over at have været med til at tegne FCK i mange år og med til at flytte klubben nogle skridt fremad nu. Vi skriver historie med de her kampe, og det er klart, at det gør mig meget stolt, fordi FCK betyder så meget for mig. Jeg tror jo ikke, at udlændingene hos os har det på helt samme måde – ligesom jeg selv oplevede det som Stuttgart-spiller. Man gør altid sit yderste og bedste på de hold, man spiller på, selvfølgelig, men det er noget andet og mere for mig, når det handler om FCK«.

»Vi er vel på en bølgetop nu. Vi kan næppe komme meget højere op. Vi er meget stærke som hold, og selvtilliden er stor med de mange gode præstationer og resultater, vi har leveret længe. Men det har også været under opbygning gennem flere sæsoner. Vi skal huske, at AaB blev mester i 2014 og FC Midtjylland i 2015. Det er ikke så længe siden, at det ikke kørte helt så godt for os«.

Flot fodbold er religion for Ajax

»Jeg mener, at chancerne er fifty-fifty, og det bliver nogle fede kampe, fordi Ajax er en kendt modstander, de har danskere på holdet, og de vil spille bold. Det er spændende, når to hold med forskellig filosofi mødes. Det er ikke religion for os at spille flot fodbold hele tiden i hver kamp, som det vel næsten er for dem. Vi vil naturligvis gerne, men der er kampe, hvor det handler udelukkende om resultatet, og vi har måske lidt andre våben end dem«, vurderer William Kvist.

»Vi har power og bedre fysik, og vi er, tror jeg, bedre end dem, når det handler om dødbolde. Dér er vi farlige og scorer mange mål. Vi dækker i zone i vores forsvarsspil, de spiller mere mand mod mand, men det handler selvfølgelig også om de enkelte spilleres kvalitet. De har virkelig dygtige unge spillere. Og to dygtige danskere«.

»Jeg ser Kasper Dolberg som en angriber, der kan blive en international topspiller. Bare 19 år, men han virker mere moden. Han er ikke kun en smart og teknisk fin afslutter, der tænker mest på sig selv. Han er enormt god til at se efter og kombinere med de andre, fordi hans blik for spillet er ekstraordinært godt. Han orienterer sig klogt og ved, hvad der sker rundt omkring ham, selv om pladsen kan være trang«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kvist: Schöne har imponeret mig

»Lasse Schöne har også imponeret mig ved at vinde en fast plads som 6’er på Ajax-holdet. Han er en god fyr, og det vidner om kvalitet, at han har fået den vigtige funktion på holdet«.

FCK-træner Ståle Solbakken sagde før den afsluttende træning, at han er af samme opfattelse som Kvist.

»Vi har en fair chance for at at komme videre til kvartfinalerne, og det er større, end dengang vi nåede til 1/8-finalerne i Champions League og tabte til Chelsea. Vi bliver i hvert fald skuffede, hvis ikke afgørelsen skal ske i returkampen«.

»De har måske nok bedre individualister end os, men vi er stærkere som hold. Og de har to forsvarere i karantæne, to, som helt sikkert skulle have spillet mod os nu. Det kan godt betyde noget for Ajax-holdet«, spekulerede Ståle Solbakken

I øvrigt er det, måske, lidt mærkeligt, at William Kvist mener, at det er en fordel for Ajax at spille ude først og hjemme i returkampen. Når vi ved, hvordan det er gået før.

FCK (forventet): Olsen – Ankersen, ’Zanka’ Jørgensen, Johansson, Augustinsson – Falk, Kvist, Matic, Toutouh – Cornelius, Santander

http://jppol-ngalb.rootdom.dk:8080/newsgate/images/SmallCode.png

Ajax (forventet): Onana – Tete, De Ligt,

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

http://jppol-ngalb.rootdom.dk:8080/newsgate/images/SmallCode.png

Viergever, Sinkgraven – Klaassen, Schöne, Ziyech – Traoré, Dolberg, Younes

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden