Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

formstærk. Morten Nordstrand strutter af selvtillid og glæder sig til aftenens storkamp i Farum mod FCK. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

formstærk. Morten Nordstrand strutter af selvtillid og glæder sig til aftenens storkamp i Farum mod FCK. Arkivfoto: Jens Dresling/Polfoto

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Topopgør: Målmager kan ødelægge sin gamle klubs mesterdrømme

Morten Nordstrand er i storform for mesterholdet før topmødet med FCK.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Morten Nordstrand ’klapper til’ et par gange og sparker bolden ind under overliggeren. Han tilbyder sig, han vil have bolden og ser veloplagt ud med et smil på læben blandt en flok kåde FCN’ere.

Dagen før topmødet med FC København er foråret endelig kommet til det nordsjællandske. Under den afsluttende træning på kunstgræsset skinner solen på FC Nordsjællands mesterspillere – som om få uger nok skal aflevere DM-trofæet til FC København med et ’tak for lån’, som de siger i FCK.

Angribere lever meget af de mål, de laver, ved vi, og Nordstrand har scoret i de tre seneste FCN-kampe. Han var også banens bedste i påskedysten mod AGF. Det giver selvtillid.

»Har overskud i afgørende situationer« Morten Nordstrand, 29, er fysisk på toppen nu, lige i rette tid til forårets største kamp i Farum Park i aften, når FCK’erne kommer.

Læs også

»Når man er i god form, kommer man mere rundt på banen og har overskud i afgørende situationer«, forklarer han efter træningen, hvor cheftræner Kasper Hjulmand taler om, at hans hold skal møde et FCK-mandskab, der ser stærkt og mentalt rigtig godt ud.

Det samme kan man selvfølgelig sige om Morten Nordstrand og co.

FCN har vundet fire kampe på stribe og har den lange serie på 19 hjemmekampe i træk uden nederlag som et psykisk rygstød. Plus ikke mindst den ’kraft’, der ligger i at studere formbarometret og konstatere, at Farum-holdet er forårets bedste med seks kampe uden nederlag, mens FCK kun har fået to point i de tre seneste.

Læs også

»Det er en kæmpe kamp og en ’fed’ kamp for os, fordi ingen af os ved indgangen til foråret vel forventede, at vi kunne komme helt tæt på FCK og true dem. De førte jo med 12 point. Det kan blive fire nu, men vi har meldt ud, at andenpladsen er målet, og derfor er kampen i Randers på søndag også meget vigtig«, forklarer Morten Nordstrand. »Men der er jo ingen os, der siger, at vi ikke gerne vil være nummer ét igen …«.

Da Nordstrand måtte blive i FCK
Morten Nordstrand er den eneste fra FCN-holdet, der har spillet i FCK (i tre perioder), hvor han var med til at vinde DM-guld tre gange samt sølv og bronze. Fire FCK’ere har været i FCN, målmanden Kim Christensen, Kris Stadsgaard, Pierre Bengtsson og Thomas Kristensen.

Læs også

Det var faktisk meningen (hvis Farum-klubben havde fået sit ønske opfyldt), at Morten Nordstrand skulle have spillet i FCN i anden sæsonhalvdel i 2011-2012-turneringen. FCK-sportsdirektør Carsten V. Jensen, der som bekendt også blev forårstræner, sagde nej til, at konkurrenterne kunne købe angriberen, der havde indgået kontrakt med FCN gældende fra 1. juli.

Skidt handel for FCK
Historien endte altså med, at FCK ikke fik en krone for Nordstrand, der skiftede på en fri transfer sidste sommer, og FCK fik heller ikke et mesterskab ud af at holde på Nordstrand, for det snuppede FCN jo. Og netop fordi han havde skrevet under med nordsjællænderne, blev han ikke benyttet meget i FCK’s sidste superligakampe den sæson.

»Men det var fint, at jeg fik en FCK-afskedskamp i pokalfinalen, hvor vi slog AC Horsens«, siger manden, der har optrådt i 150 superligakampe – 3 for Lyngby, 61 for FCN og 86 for FCK – og har scoret 56 mål i landets bedste række.

Læs også

Det gør ikke Morten Nordstrands muligheder for at score flittigt ringere, at FCN har justeret lidt på spillemåden og forsøger at komme hurtigere fremad med bolden.

Den bliver sat mere på spil på modstandernes banehalvdel, fordi FCN har mange dynamiske og levende typer. Der bliver lukket lidt flere mål ind (22 i sidste sæson, nu 25), og FCN-holdet er måske ikke helt så kontrollerende som før, men scorer til gengæld oftere (49 i sidste sæson og nu 49 i 26 kampe).

FCK’s tre centrale midtbanefolk

FC København har vundet de to første indbydes opgør, begge i Parken. Da det blev 4-1 i december, var Farum-spillerne drænet for kræfter og ’færdige’ oven på et efterår med Champions League-debut.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Læs også I de to FCK-FCN-kampe spillede FCK’erne med tre centrale midtbanespillere, og i den første, i september, da den unge angrebskomet Andreas Cornelius blev hjemmeholdets matchvinder, var det en noget tættere affære. Det er meget muligt, at FCK-træner Ariël Jacobs bruger samme taktiske ’greb’ denne gang. Morten Nordstrand var indskifter i det første opgør og slet ikke med i dysten i julemåneden. I aften kan han – måske – gøre en afgørende forskel.



Læs også

»Jeg har i lang tid jagtet den form, jeg er i lige nu«, siger han, og man ser, han glæder sig og har store forventninger til et brag af en kamp.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden