Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

15 dage før VM: Brasiliansk politi bruger tåregas mod demonstranter

Brasiliansk politi måtte anvende tåregas mod demonstranter ved den kommende VM-arena i Brasilia.

VM 2014
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Demonstrationerne fortsætter i Brasilien, hvor borgere er utilfredse med statens brug af penge på VM-slutrunden i fodbold.

Tirsdag aften måtte flere end 700 politibetjente rykke ud til en demonstration foran VM-arenaen i hovedstaden Brasilia. Her havde rundt regnet 500 stammehøvdinge fra Amazonas taget opstilling i traditionelle klædedragter, bevæbnet med bue og pil.

Omtrent 500 andre demonstranter sluttede sig til stammefolket omkring stadion, og da politiet forsøgte at stoppe demonstrationen, fik det en enkelt til at affyre en pil, som sårede en politimand i benet.

Demonstranterne forsøgte desuden at spærre gader, som fører til Brasilias regeringsbygninger og præsidentpaladset.

Få rettigheder, for stort VM-forbrug

Politiet brugte tåregas til at opløse demonstrationen, som havde bragt mere end 100 etniske minoriteter sammen. Stammefolket mener, at regeringen begrænser dets rettigheder. Andre mener, at de mange penge brugt på VM kunne have gjort mere gavn for de fattige.

Buschaufførerne i Rio de Janeiro har erklæret, at de onsdag strejker i 24 timer. Det gjorde de også tidligere på måneden, hvor det skabte trafikalt kaos.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden