15 dage før VM: Brasiliansk politi bruger tåregas mod demonstranter

Brasiliansk politi måtte anvende tåregas mod demonstranter ved den kommende VM-arena i Brasilia.

VM 2014

Demonstrationerne fortsætter i Brasilien, hvor borgere er utilfredse med statens brug af penge på VM-slutrunden i fodbold.

Tirsdag aften måtte flere end 700 politibetjente rykke ud til en demonstration foran VM-arenaen i hovedstaden Brasilia. Her havde rundt regnet 500 stammehøvdinge fra Amazonas taget opstilling i traditionelle klædedragter, bevæbnet med bue og pil.

Omtrent 500 andre demonstranter sluttede sig til stammefolket omkring stadion, og da politiet forsøgte at stoppe demonstrationen, fik det en enkelt til at affyre en pil, som sårede en politimand i benet.

Demonstranterne forsøgte desuden at spærre gader, som fører til Brasilias regeringsbygninger og præsidentpaladset.

Få rettigheder, for stort VM-forbrug

Politiet brugte tåregas til at opløse demonstrationen, som havde bragt mere end 100 etniske minoriteter sammen. Stammefolket mener, at regeringen begrænser dets rettigheder. Andre mener, at de mange penge brugt på VM kunne have gjort mere gavn for de fattige.

Buschaufførerne i Rio de Janeiro har erklæret, at de onsdag strejker i 24 timer. Det gjorde de også tidligere på måneden, hvor det skabte trafikalt kaos.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce