Sejr! Islændingene sled danskerne op, og de fejrer de med en jubeldans.
Foto: Jens Dresling

Sejr! Islændingene sled danskerne op, og de fejrer de med en jubeldans.

Håndbold

Sejren er vigtig for det trængte islandske folk

»Vi gør, hvad vi kan for at glæde vores landsmænd«, siger islandsk EM-spiller.

Håndbold

Lettelse og stolthed var stemningen blandt de islandske spillere, da EM-sejren på 27-22 over Danmark i den østrigske by Linz var en kendsgerning.

»At vinde var vigtigt for vores overlevelse i turneringen. Men sejren var også meget vigtig for det islandske folk«, siger Arnór Atlasson, der lever som professionel håndboldspiller, spiller for FCK og bor i København sammen med sin kone og 3-årige søn.

Kæmper for alle smil l»Vi er en nation, der har det svært for tiden, så hvert eneste smil, vi kan skaffe vore landsmænd, vil vi kæmpe for«, siger den 25-årige islænding med alvor i stemmen til politiken.dk.

»Derfor giver vi os fuldt ud i hver eneste kamp. For det betyder en masse i Island, hvor alting står stille, når vi spiller. Så det skylder vi vores landsmænd«.

75 procent følger holdet

Arnór Atlasson oplyser, at da Island spillede sin første puljekamp mod Serbien, så fulgte 75 procent af Islands 325.000 indbyggere på kampen på tv.

»Og interessen var utvivlsomt højere mod Danmark. For det var jo kampen mod europamestrene«.

Når Atlasson ikke spiller håndbold eller træner, læser han finans og økonomi som ’fjernstudie’ på universitet i Akureyri – og han er færdig som bachelor til sommer.

»Jeg er i gang med at skrive hovedopgave, og jeg har også det hele med til Østrig. Men jeg er bange for, at det ikke bliver til så meget«.

»Men det med finansstudierne skal vi nok ikke råbe for højt om«, siger han med et grin – »finansfolk er ikke de mest populære i Island lige nu«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce