Rene Toft Hansen blev skadet mod Norge, og han er nu ude i 4-6 måneder.
Foto: Jens Dresling

Rene Toft Hansen blev skadet mod Norge, og han er nu ude i 4-6 måneder.

Håndbold

Skadet klippe ude op til et halvt år: Det har været ufattelig hårdt

René Toft er efter sin skade mod Norge ude af spillet i 4-6 måneder.

Håndbold

René Toft er ude af spillet i mindst fire måneder, og der kan gå helt op til et halvt år før den store stregspiller kommer på banen igen. Det er resultatet af den foreløbig skanning, den 34-årige veteran har fået foretaget, og på mandag får han vished for, om der skal en operation til.

Veszprem-spilleren blev skadet efter cirka 14 minutters spil af VM-kampen mod Norge, og lyskeskaden var så slem, som frygtet.

»Det har været ufattelig hårdt. Den første nat, det kan jeg godt afsløre, da fik jeg ikke så meget søvn. Jeg behøvede ikke vente på en skanning, for jeg vidste, at det var galt, og at det var mit VM, der røg. Det var utrolig hårdt, for jeg har kæmpet hårdt for at komme her til. Jeg har døjet med nogle skader inden, og havde det lidt som et mål i horisonten, at nå det her VM og blive klar til det. Nu slutter det så, lidt før det rigtig går løs, så det er en hård en«, siger René Toft.

Han har for nylig været skadet i lysken, og det er samme side, den nye skader sidder, men tidligere var der tale om betændelse i lysken.

»Nu er der simpelthen en skade derind. Det er en overrevet muskel og en anden delvis overrevet muskel«, siger René Toft.

På mandag skal veteranen til en specialist, der kan gøre ham klogere på skaden og den omfang.

»Jeg tror det peger lidt hen imod, at jeg skal opereres. Hvis det bliver tilfældet, er det seks måneders pause. Hvis jeg ikke skal opereres, er det fire måneders genoptræning. Så han skal lige se, hvor slemt det står til«, fortæller René Toft.

Hans ungarske klub Veszprem afventer nu specialistens dom, og så skal Toft og klubben blive enige om, hvad der er den bedste løsning.

Lige nu bliver han dog i Herning.

»Jeg vil rigtig gerne være her og støtte holdet. Der er en rigtig fed stemning her og kulisse, så jeg vil rigtig gerne være omkring holdet. Men hvis jeg skal opereres, skal det nok være i næste uge, og så ved jeg ikke, om jeg lige kan rejse mig fra sygesengen. Indtil på mandag bliver jeg i hvert fald her ved holdet, og så må mandagen afgøre, hvad der skal ske«, siger René Toft.

Hvis den står på operation, ved René Toft endnu ikke, hvor den skal foregå.

»Det går lidt bedre i dag, men det er stadigvæk tungt, især når jeg ser de andre stå og klæde om, og de bare går lidt i min egen verden. Det er tungt. Jeg havde glædet mig rigtig meget til den her slutrunde og især til kampene i mellemrunden. Men jeg kan ikke selv gøre noget nu, så jeg vil bare sidde og råbe ude fra sidelinjen og støtte holdkammeraterne«, siger René Toft.

Stregspillerens kontrakt med Veszprem udløber efter denne sæson, og han skulle blandt andet have brugt VM til at gøre god reklame for sig selv.

»Skader kommer sjældent belejligt, så jeg skal hjem og se på, hvad der er af muligheder for mig næste år«, siger René Toft.


Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce