0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Rene Toft Hansen blev skadet mod Norge, og han er nu ude i 4-6 måneder.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skadet klippe ude op til et halvt år: Det har været ufattelig hårdt

René Toft er efter sin skade mod Norge ude af spillet i 4-6 måneder.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

René Toft er ude af spillet i mindst fire måneder, og der kan gå helt op til et halvt år før den store stregspiller kommer på banen igen. Det er resultatet af den foreløbig skanning, den 34-årige veteran har fået foretaget, og på mandag får han vished for, om der skal en operation til.

Veszprem-spilleren blev skadet efter cirka 14 minutters spil af VM-kampen mod Norge, og lyskeskaden var så slem, som frygtet.

»Det har været ufattelig hårdt. Den første nat, det kan jeg godt afsløre, da fik jeg ikke så meget søvn. Jeg behøvede ikke vente på en skanning, for jeg vidste, at det var galt, og at det var mit VM, der røg. Det var utrolig hårdt, for jeg har kæmpet hårdt for at komme her til. Jeg har døjet med nogle skader inden, og havde det lidt som et mål i horisonten, at nå det her VM og blive klar til det. Nu slutter det så, lidt før det rigtig går løs, så det er en hård en«, siger René Toft.

Han har for nylig været skadet i lysken, og det er samme side, den nye skader sidder, men tidligere var der tale om betændelse i lysken.

»Nu er der simpelthen en skade derind. Det er en overrevet muskel og en anden delvis overrevet muskel«, siger René Toft.

På mandag skal veteranen til en specialist, der kan gøre ham klogere på skaden og den omfang.

»Jeg tror det peger lidt hen imod, at jeg skal opereres. Hvis det bliver tilfældet, er det seks måneders pause. Hvis jeg ikke skal opereres, er det fire måneders genoptræning. Så han skal lige se, hvor slemt det står til«, fortæller René Toft.

Hans ungarske klub Veszprem afventer nu specialistens dom, og så skal Toft og klubben blive enige om, hvad der er den bedste løsning.

Lige nu bliver han dog i Herning.

»Jeg vil rigtig gerne være her og støtte holdet. Der er en rigtig fed stemning her og kulisse, så jeg vil rigtig gerne være omkring holdet. Men hvis jeg skal opereres, skal det nok være i næste uge, og så ved jeg ikke, om jeg lige kan rejse mig fra sygesengen. Indtil på mandag bliver jeg i hvert fald her ved holdet, og så må mandagen afgøre, hvad der skal ske«, siger René Toft.

Hvis den står på operation, ved René Toft endnu ikke, hvor den skal foregå.

»Det går lidt bedre i dag, men det er stadigvæk tungt, især når jeg ser de andre stå og klæde om, og de bare går lidt i min egen verden. Det er tungt. Jeg havde glædet mig rigtig meget til den her slutrunde og især til kampene i mellemrunden. Men jeg kan ikke selv gøre noget nu, så jeg vil bare sidde og råbe ude fra sidelinjen og støtte holdkammeraterne«, siger René Toft.

Stregspillerens kontrakt med Veszprem udløber efter denne sæson, og han skulle blandt andet have brugt VM til at gøre god reklame for sig selv.

»Skader kommer sjældent belejligt, så jeg skal hjem og se på, hvad der er af muligheder for mig næste år«, siger René Toft.


Læs mere:

Annonce

 • Håndbold-EM for herrer 2020

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…

Forsiden