Sander Sagosen var tilbage på højt niveau, så Kim Ekdahl du Rietz og de andre svenskere havde svært ved at holde ham.
Foto: Jens Dresling

Sander Sagosen var tilbage på højt niveau, så Kim Ekdahl du Rietz og de andre svenskere havde svært ved at holde ham.

Håndbold

Ingen svensk hjælp: Danmark skal selv gøre arbejdet færdigt

Norge vandt over Sverige og bevarede dermed chancen for at komme i VM-semifinalen.

Håndbold

Norge stod for presset og besejrede de nordiske rivaler fra Sverige 30-27 i VM-mellemrunden i Herning. Hvis nordmændene havde tabt, ville de to semifinalepladser være gået til Sverige og Danmark, men nu er spændingen intakt, og det hele bliver afgjort på sidste spilledag, onsdag.

Her tørner Danmark og Sverige sammen i en gentagelse af sidste års EM-semifinale, mens Norge møder Egypten.

Sverige fik i 1. halvleg ikke i lige så høj grad som Danmark forleden stoppet den norske kontrafase, og det betød, at Norge hurtigt fik vendt kampen, da svenskerne ved 11-9 ellers så ud til at have fået et mindre overtag.

Og selv om nordmændene spillede for anden dag i træk, virkede de alligevel langt mere friske end Sverige, der spillede tungt og uinspireret.

De første 7 minutter af 2. halvleg vandt Norge 5-1 og forvandlede dermed pauseføringen 17-14 til 22-15. I samme periode dummede det svenske hold sig flere gange og fik unødvendige udvisninger ved at skifte forkert ud og løbe gennem midtercirklen, da Norge forsøgte hurtigt opgiverkast.

Svenskerne sled for at komme tilbage i kampen, men holdet var aldrig tættere på Norge end to mål. Dertil brændte Kim Andersson og Co. for meget mod den velspillende Thorbjørn Bergerud i det norske mål.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce