Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Verdensmestrene fik den helt store folkelige hyldest mandag aften i København. Snart er der igen spredte klapsalver i haller i ind- og udland.
Foto: Jacob Ehrbahn

Verdensmestrene fik den helt store folkelige hyldest mandag aften i København. Snart er der igen spredte klapsalver i haller i ind- og udland.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Slut med bajere, fest, hyldest og pandekager: Snart begynder hverdagen igen for VM’s supermænd

Fredag er de første danske VM-guldvindere igen på arbejde for deres klubber i fem forskellige lande.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guldet, festen, den folkelige hyldest, rådhuspandekagerne, de mange lykønskninger og håndtryk fra politikere, royale og andre ’solkonger’ skal snarligt fordøjes af de danske VM-helte, for inden de ser sig om, står menuen igen på hverdag og klubarbejde i nationale og internationale ligaer.

Trioen Nikolaj Markussen, Jóhan Hansen og Nikolaj Øris fra Bjerringbro-Silkeborg skal som de første verdensmestre i aktion igen. Der sker fredag aften i noget mere beskedne rammer end Hernings Boxen. Nærmere betegnet er det Jysk Arena i Silkeborg, der får et strejf af VM-guld over sig, og hvor trioens tilstedeværelse måske ligefrem kan bringe tilskuerrekorden på lige knap 3.000 kan til fald, når BSV’s DM-sølvvindere i en ligamatch møder TMS Ringsted. I gennemsnit er der ca. 1.800 tilskuere til BSV’s hjemmekampe.

Samme aften er Casper U. Mortensen og Barcelona i kamp på hjemmebane i den spanske La Liga mod Alcobendas. Dømt ud fra stillingen i La Liga får den danske fløj en mere blød start på livet efter VM. Barcelona er nemlig tophold efter 15 sejre af 15 mulige, mens Alcobendas er rækkens lige så suveræne bundprop.

Topkamp i Aalborg

Forsvarsgiganten Henrik Møllgaard må regne med hård modstand i Aalborg Håndbolds hjemmebanemøde i den bedste danske række lørdag i de sene eftermiddagstimer. Der er nemlig tale om en vaskeægte topkamp, når førerholdet fra Fyn kommer på besøg hos forfølgerne, der er ligaens største tilskuermagnet med et gennemsnit på næsten 4.000 tilskuere i denne sæson. Blot 1 point adskiller Aalborg og GOG i tabellen.

Samme dag kan den langtidsskadede René Toft Hansen fra Telekom Veszprém se sit hold i aktion i ligaen i Ungarn mod Csurgo.

For de 10 danske verdensmestre, der til daglig tjener til føden i den tyske Bundesliga, bliver det en lidt mere blød opstart efter VM. Bundesligaen genoptages nemlig først 7. februar. Men, men, men …

Først show, så alvor

Rasmus Lauge og Lasse Svan skal tidligere i aktion, da de er udvalgt til Bundesligaens såkaldte all star-hold, der fredag møder det tyske landshold i en showkamp i Stuttgart. De udvalgte stjerner skal på sidelinjen styres af ingen ringere end landstræner Nikolaj Jacobsen, der først til sommer stopper som klubtræner i Rhein-Neckar Löwen. Landstræneren løver har i næste uge to kampe på fire dage at se frem til.

Mads Mensah, Nikolaj Jacobsen og Rhein-Neckar Löwen spiller 6. februar i Champions League mod Vardar Skopje og tre dage senere i den hjemlige liga mod Bergischer HC. 7. februar skal VM’s bedste målmand, Niklas Landin, og fløjbroderen, Magnus Landin, med deres THW Kiel-hold møde Göppingen på udebane.

Flensburg-kvartetten Rasmus Lauge, Anders Zachariassen, Lasse Svan og Simon Hald, der fører Bundesligaen foran Kiel, skal 7. februar spille ude mod Wetzlar, men inden topholdets kamp mod mandskabet fra rækkens nederste tredjedel, skal de igennem en omgang utraditionel teambuilding, der skal maksimere grænseklubbens mulighed for succes.

Sammen med Flensburg-kammeraterne vil de blive udsat for simuleret høj søgang, meterhøje bølger, tåge, mørke og helikopterlyde i en række øvelser, der skal styrke sammenholdet i truppen i jagten på at forsvare det tyske mesterskab.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lidt længere mod syd møder Morten Olsen og Hannover-Burgdorf 7. februat Stuttgart, og veteranen Hans Lindberg skal med Füchse Berlin en tur til Lemgo Lippe. Målmand Jannick Green har den længste pause. ’Gold-Jannick’, som han kaldes på sin klub, Magdeburgs, hjemmeside, har pause i Bundesligaen til søndag 10. februar, hvor det går løs mod Melsungen.

VM-topscorer Mikkel Hansen og Henrik Toft er programsat til at spille for Paris SG 7. februar i Champions League mod den anden franske storklub, Nantes. PSG slog Nantes 30-29 i sidste ligaopgør inden VM efter storspil af VM’s mest værdifulde spiller, Mikkel Hansen. PSG, der fører den franske liga, er med fire runder tilbage i Champions allerede sikret plads i Champions League-kvartfinalerne, men kan med sejr over Nantes hjælpe Flensburg et lille skridt på vej videre i turneringen.

Mikkel Hansen, Henrik Toft, Rasmus Lauge, Anders Zachariassen, Lasse Svan og Simon Hald ved jo nok, hvordan man profiterer af godt samarbejde.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden