NEDE. Mikkel Hansen og hans danske holdkammerater fik klø i søndagens kamp mod Frankrig.
Foto: DRESLING JENS

NEDE. Mikkel Hansen og hans danske holdkammerater fik klø i søndagens kamp mod Frankrig.

EM mænd

Danmark får franske klø og skader i sidste EM-test

Mads Christiansen og Michael Damgaard måtte udgå, da Danmark blev udspillet af Frankrig ved Golden League.

EM mænd

Så gik den ikke længere for det mandlige danske håndboldlandshold, der på lørdag indleder EM-slutrunden i Polen.

Efter sejre over Qatar og Norge i de to første kampe ved Golden League-stævnet i Frankrig måtte det danske hold søndag se sig besejret klart med 36-28 af de franske værter, der førte 20-14 efter første halvleg af kampen i Paris.

Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson, måtte ovenikøbet se både Mads Christiansen og Michael Damgaard forlade banen med skader i første halvleg.

Damgaards fod hævet

Ifølge de første bulletiner fra Dansk Håndbold Forbund skulle det ikke være så galt fat med Mads Christiansen, der fik et slag på foden.

Michael Damgaards hævede højrefod, der blev pakket ind i isposer, skal til gengæld skannes enten søndag aften i Frankrig eller mandag i Danmark.

SÅDAN:

I kampene mod Qatar og Norge havde flot dansk angrebsspil overskygget det mindre prangende forsvarsspil. Det tillod franskmændene ikke.

Frankrigs regerende OL-, EM- og VM-guldvindere kørte især i første halvleg fuldstændig rundt med det nykonstruerede danske forsvar, hvor den langtidsskadede forsvarsgeneral, René Toft Hansen, var mærkbart savnet.

Klasseforskel i Paris

Fra stillingen 5-5 i første halvleg var klasseforskellen tydelig. Hver gang Danmark scorede, lå bolden bag Niklas Landin i det danske mål få sekunder senere.

Frankrig, der også er ramt af skader før EM, lagde anført af superstjernen Nikola Karabatic stort fysisk pres på det danske forsvar, og hjemmeholdet var samtidig meget skarpe på kontra i Palais Omnisports de Paris-Bercy.

Også Michaël Guigou, Valentin Porte og målmand Thierry Omeyer imponerede.

Frankrig havde også noget at revanchere foran hjemmepublikummet, efter at holdet lørdag tabte til Qatar.

Ændringer uden succes

Da Mads Christiansen måtte udgå, forlod Henrik Møllgaard midterblokken og dækkede højre back, mens Klaus Thomsen blev sendt ind som makker til Henrik Toft Hansen i midterblokken.

Det hjalp dog ikke noget, og da Mikkel Hansen havde svært ved at få angrebsspillet til at fungere i den anden ende, rykkede franskmændene fra danskerne.

Michael Damgaard var dog et lyspunkt i angrebet, indtil han fem minutter før pausen vred om på foden og måtte støttes fra banen.

I anden halvleg kom Kevin Møller på mål i stedet for Niklas Landin.

Stadig var det danske hold dog overmatchet, mens Frankrig sendte reserver på banen for at spare på stjernerne før EM.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce