Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

REVANCHEDYST. Dagens finalistermødtes også i de indledende grupper, hvor Spanien besejrede Tyskland 32-29. Hvis spanierne kan gentage kunststykket i dag, kan de endelig kalde sig europamestre.Foto: Czarek Sokolowski/AP

REVANCHEDYST. Dagens finalistermødtes også i de indledende grupper, hvor Spanien besejrede Tyskland 32-29. Hvis spanierne kan gentage kunststykket i dag, kan de endelig kalde sig europamestre.Foto: Czarek Sokolowski/AP

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spanien er favorit i vanvittig EM-turnerings sidste kamp

Tyskland må nøjes med rollen som outsider, men der befinder holdet sig ganske glimrende. Norge trak protest efter nederlag i semifinalen tilbage.

EM mænd
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et flot arrangeret europamesterskab kulminerer i aften, når Spanien og Tyskland mødes i finalen og fordeler guld- og sølvmedaljer. Det er en gentagelse af kampen fra den indledende gruppe, som de spanske favoritter vandt 32-29, men siden er det kun gået én vej for tyskerne, som ikke har tabt yderligere kampe og i mellemrunden blandt andet betvang de danske favoritter.

Tyskland var ude i en dramatisk semifinale mod Norge, og sejren kom først i hus efter forlænget spilletid og en scoring få sekunder før slutfløjtet.

Sejren var dog ved at få et kedeligt efterspil, da Norge umiddelbart efter nederlaget valgte at nedlægge en officiel protest til Det Europæiske Håndboldforbund.

Tyskland var nemlig i sekunderne efter det, der skulle vise sig at være sejrsmålet, for mange spillere på banen – heriblandt to målmænd. Officials ved dommerbordet reagerede ikke på ulovligheden, der normalt er ensbetydende med en 2-minutters udvisning, og dermed fik Norge ikke muligheden for at spille i overtal de sidste 5 sekunder af kampen.

Protesten skulle have været behandlet i går, og hvis den blev taget til følge, skulle semifinalen være spillet om. Men Norge valgte i sidste øjeblik at trække protesten tilbage med henvisning til fairplay og ønsket om, at kampe skulle afgøres på banen.

ESPANA

I et statement udtrykker Norges Håndbold Forbund et håb om, at episoden vil give et større fokus på en mere fair afvikling af håndboldkampe.

Dermed kan Tauron Arena i Krakow byde velkommen til Spanien og Tyskland, men også Norge og Kroatien, der mødes i kampen om bronzemedaljer.

Og spørgsmålet er, om tyskerne kan fortsætte eventyret, eller om Spanien endelig kan bestige den trone, de forgæves har higet efter i mange år.

»Tyskland er sammen med Norge turneringens overraskelse. Holdet spiller fantastisk i forsvaret, og Andreas Wolff har et højt niveau og viser alle, at han er en af turneringens bedste målmænd. Det er en finale, og vi vil selvfølgelig gøre alt for at vinde. Tyskland har et ungt hold, og vi er ældre, men har også mere erfaring«, siger den spanske forsvarsstyrmand Viran Morros til den officielle EM-hjemmeside.

En vanvittig turnering

Alt andet lige er Spanien dog favoritter til titlen – og ikke kun, fordi de slog Tyskland tidligere i turneringen, for i semifinalen foldede spanierne endelig noget af det store potentiale, holdet besidder, ud. Efter favoritfaldet ved EM, hvor Frankrig, Danmark og Polen snublede, får Spanien nok ikke en større chance for at blive europamester end i år.

Spanien vil dog vide ikke at undervurdere tyskerne, der for alvor har fået færten af guld, og traditionelt er tyske hold, som rider på en bølge af succes, svære at slå.

»Hvis nogen for 3 uger siden havde sagt, at vi ville komme i finalen, havde jeg ikke troet det. Men det har været sådan en vanvittig turnering, og vi har stadig en vanvittig kamp tilbage, og den vil vi vinde«, siger Erik Schmidt til EM-hjemmesiden.

De tre første ved EM kvalificerer sig direkte til VM-slutrunden næste år i Frankrig. De resterende europæiske pladser findes i en række playoffkampe, som der trækkes lod om i dag.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden