Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Panderynker. Landstræner Lars Bonde er bekymret efter at have set blandt andet OL-kaptajnen Jakob Fuglsangs præstation i Tour de France.
Foto: Peter Dejong/AP (arkiv)

Panderynker. Landstræner Lars Bonde er bekymret efter at have set blandt andet OL-kaptajnen Jakob Fuglsangs præstation i Tour de France.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tourtrios indsats giver olympiske panderynker hos chefen

Lars Bonde håber på en stigning i formkurven hos de tre danske OL-deltagere på landevejen.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inderlig bekymring blandet med lønlige forhåbninger om glædelige overraskelser – det er de følelser, Danmarks Cykle Unions sportschef, Lars Bonde, lige nu nærer omkring den rød-hvide indsats i de olympiske landevejskonkurrencer i Rio på baggrund af de præstationer, de tre udvalgte, Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen og Christopher Juul-Jensen, har ydet de seneste tre uger i Tour de France.

»Hvis mulighederne udelukkende skulle vurderes ud fra det, jeg på afstand har fulgt med i under Touren, må jeg indrømme, at det godt kan give bange anelser«, fastslår Lars Bonde.

»For umiddelbart ser det meget tyndt ud, men jeg sætter min lid til, at det krævende program, de tre har været igennem, trods alt giver et positivt udbytte, når de har nået at komme sig lidt, inden de skal i ilden i Rio«.

Der er kun 11 dage til, at trioen skal i aktion i linjeløbet på den særdeles kuperede rute i Brasilien, mens sidste års danske mester i enkeltstart, Christopher Juul-Jensen, repræsenterer Danmark i tempodisciplinen 10. august.

De konkrete tal, som langtfra nødvendigvis afslører hele sandheden om den bedrift, der er ydet i Touren, fortæller, at Jakob Fuglsang sluttede som nr. 52, Chris Anker Sørensen som nr. 84 og Christopher Juul-Jensen som nr. 119 af de 174 fuldførende.

Jeg har hele tiden været klar over, at vi ikke kommer til OL som favoritter, og nu er det jo i hvert fald blevet meget tydeligt

Chris Anker noteredes for den bedste etapeplacering af alle danskerne i løbet med 9.-pladsen på etapen til Mont Ventoux, mens Fuglsang toppede som nr. 25 i Bagnères-de-Luchon. Christopher Juul-Jensens bedste resultat noteredes på bjergenkeltstaten til Megève, da han blev nr. 66

»Tour de France har hele tiden været tænkt som den ideelle forberedelse, og når jeg i sin tid valgte Jesper Hansen fra, skyldtes det bl.a., at han ikke skulle køre Touren«, konstaterer Lars Bonde. »Men jeg havde bestemt håbet på at få flere positive signaler fra Frankrig end dem, jeg har set. Jeg har hele tiden været klar over, at vi ikke kommer til OL som favoritter, og nu er det jo i hvert fald blevet meget tydeligt.

»Det er mig selv, der været med til at afgøre, hvilke kriterier rytterne skulle udtages efter, og jeg tror også fortsat på, at det har været de rigtige, men hvis det viser sig at slå helt fejl, må jeg også tage tæskene for det«.

»Jeg sætter min lid til, at de alle har bestræbt sig på at komme igennem Touren uden at køre sig fuldstændig ned netop af hensyn til OL. Det er svært for dem at sige, fordi det kan virke illoyalt over for deres arbejdsgiver, men jeg håber, at tiden vil vise, at jeg har ret. Og ligeledes, at formkurven stiger markant, for det er der altså virkelig brug for«.

»Problemet med OL er, at holdet skal udtages så tidligt i modsætning til det, der f.eks. er tilfældet med VM. Men på den anden side må jeg også konstatere, at der i den tid, der er gået, siden jeg satte navne på, ikke er andre, der har leveret opsigtsvækkende præstationer«.

»Under alle omstændigheder er jeg fuldstændig overbevist om, at de alle tre vil yde deres maksimale, og det skal heller ikke glemmes, at endagsløb byder på helt andre udfordringer end et etapeløb«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jakob har helt klart et væsentligt højere niveau end det, han viste i Touren, og selv om Chris Anker åbenbart måtte kæmpe hårdt for overhovedet at nå til vejs ende, har han altid vist sig som et uhyre sikkert kort i mesterskabssammenhæng. Ikke én eneste af de mange gange, jeg har haft ham med til de største opgaver, har han svigtet«.

Mens Lars Bonde i denne uge er beskæftiget med at styre landsholdet uden OL-deltagerne gennem PostNord Danmark Rundt, som indledes i morgen i Herning, pudser de tre hver for sig formen af, inden kursen på mandag sættes mod Rio.

»På et tidspunkt var det inde i overvejelserne, om de skulle være med i etapeløbet på hjemmebane, men de har alle selv ønsket i stedet at få lov til at styre træningen i denne uge«, forklarer Lars Bonde.

»Det ville simpelthen blive for stor en mundfuld, hvis de skulle ud i et program, der omfattede både Tour, PostNord Danmark Rundt og så straks efter OL med ganske få dages pause«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden