Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

MEDALJEKURS. Viktor Axelsen viste onsdag, at han er i topform på det helt rigtige tidspunkt, da han afviste briten Ouseph i to sæt.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

OL-opdatering: Axelsen brillerer før medaljekamp, og det løbende debatemne havde total kontrol

Stort og småt fra 12. konkurrencedag ved OL i Rio de Janeiro.

OL 2016
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der har været masser af action i badmintonhallen denne onsdag, og en række af sportens største navne måtte kæmpe hårdt for at komme videre i jagten på OL-metal.

Danske Viktor Axelsen startede dog nærmest skræmmende overlegent mod britiske Rajiv Ouseph. 1. sæt tog den høje fynbo med 21-12, og det lignede en sikker vej mod medaljerne i Rio. 2. sæt startede lidt mere jævnbyrdigt, men det var alligevel med danskeren som den dominerende spiller. Trods lidt problemer med at finde længden på sine slag kunne Axelsen holde afstand til Ouseph og vandt 2. sæt med 21-16. Den 22-årige dansker optrådte med stor autoritet og bliver ikke let at besejre.

I fredagens semifinale venter imidlertid verdensranglistens nr. 2, kinesiske Chen Long, der i sin kvartfinale undervejs måtte slide hårdt for at komme forbi sydkoreanske Wan Ho Son i tre sæt, 21-11, 18-21, 21-11.

De to finalister fra London 2012, Malaysias Lee Chong Wei og Kinas Lin Dan, som altid favoritter i deres kvartfinaler, men det var først nævnte, der kom lettest igennem sin udfordring. Lee Chong Wei vandt i overlegen stil over Tien Chen Chou med cifrene 21-9, 21-15, mens Lin Dan havde store problemer mod Jan Ø. Jørgensens overmand, Srikanth Kidambi. I tredje sæt havde inderen overtaget midtvejs, men den forsvarende olympiske mester fandt de sidste fysiske reserver og vandt 21-6, 11-21, 21-18. De to vindere, der har mødt hinanden et hav af gange det seneste årti, mødes nu i den anden semifinale.

Længe før kvindernes 800 meter blev en aktuel disciplin på stadion i Rio, var der debat om den sydafrikanske guldfavorit Caster Semenya. Da løberen fik sit gennembrud ved VM i atletik i 2009, kom det frem - på et meget uheldigt tidspunkt - at hun af Det Internationale Atletikforbund (IAAF) var blevet underkastet en kønstest, da hun producerer så meget testosteron, at det giver hende en fordel i forhold til konkurrenterne. Onsdag vandt hun sit indledende heat efter en en meget fint kontrolleret indsats og fik noteret tiden 1:59.31 min. Debatten skal nok nå nye højder, når medaljerne senere skal fordeles.

Conseslus Kipruto. Man skal nok lære sig navnet, hvis man er atletikfan og interesserer sig for 3.000 meter forhindringsløb. Den 21-årige løber fra Kenya viste onsdag, at han netop nu er i en klasse for sig selv, da han tog OL-guldet i tiden 8:03,28 min, hvilket er olympisk rekord. Den forsvarende mester og firedobbelte verdensmester, 34-årige Ezekiel Kemboi - der også vandt OL-guld i Athen 2004 - måtte denne gang nøjes med bronzen, mens USA's Evan Jager imponerede stort med sølvmedaljen efter at have spurtet forbi den gamle mester på opløbssiden.

Den britiske atletikstjerne Mo Farah har haft svært ved at blive på benene ved OL i Rio. Da han lørdag vandt i mændenes 10.000 meter, måtte han en tur ned at ligge på løbeunderlaget, og onsdag var det så tæt på at gå galt igen for Farah i semifinalen i 5.000 meter. Undervejs i løbet blev han ramt af en af de andre løbere, men formåede lige nøjagtig at bevare balancen. »Jeg blev hægtet bagfra, så jeg skulle bare blive på benene«, siger Mo Farah ifølge Reuters. Etiopiske Hagos Gebrhiwet endte med at vinde heatet, men Farah kvalificerede sig også i sikker stil og er nu storfavorit til at hente sin anden guldmedalje ved OL i Rio. Langdistanceløberen kan dermed gentage bedriften fra OL i London, hvor han hentede guld i både 5.000 og 10.000 meter.

1984 LOS ANGELES:

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Robert F. Bukaty/AP
Foto: Robert F. Bukaty/AP

Colombianeren Fernando Gaviria stopper med banecykling for at hellige sig landevejskarrieren. Verdensmesteren kom til OL som en af favoritterne i mændenes omniumløb i banecykling, men han måtte nøjes med en fjerdeplads lige efter danske Lasse Norman Hansen, der tog bronze. Colombianeren er dobbelt verdensmester i disciplinen, men han kommer ikke til lave et VM-hattrick. Gaviria stopper nemlig banekarrieren for at fokusere på landevejscykling, hvor han er et af de største sprintertalenter.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden