Skygge. Caroline Wozniacki er færdig i Melbourne.
Foto: Rick Rycroft/AP

Skygge. Caroline Wozniacki er færdig i Melbourne.

Tennis

Wozniacki løb 3,5 km - og blev løbet over ende

Caroline Wozniacki var to partier fra avancement ved Australian Open, men blev slået af upåagtet kasakh.

Tennis

En ganske stærk åbning mod verdensranglistens nummer 76 var for lidt for Caroline Wozniacki til avancement til 2. runde af Australian Open i Melbourne. Danskeren, der altid har haft fysisk styrke og udholdenhed som to af sine primære varemærker, var på vinderkurs mod Julia Putintseva fra Kasakhstan, men led et nederlag på grænsen til det sensationelle i første spilledags med afstand største drama i damesinglerækken.

1-6, 7-6 (3), 6-4 sluttede den 3 timer og 12 minutter lange forestilling i kasakhisk favør i 35 graders varme, der sugede de sidste kraftreserver ud af begge spillere.

Det er første gang siden French Open i foråret 2014, Wozniacki må rejse fra en grandslamturnering efter en afklapsning i 1. runde. Nederlaget skaber frustrationer hos den danske stjerne.

Wozniacki:

»Det er en elendig start på sæsonen. Jeg burde have lukket kampen i to sæt«, forklarede Caroline Wozniacki med henvisning til, at hun førte 6-1, 4-2 og således blot var to partier fra sejren.

»Jeg lukkede hende ind i kampen. Ret beset, så er det min egen skyld, at jeg ikke står tilbage som vinderen«, siger den 25-årige dansker efter exit i karrierens 36. grandslamturnering.

På Hisense Arena begyndte 21-årige Julia Putintseva mod slutningen af 2. sæt at afgøre mange af de lange dueller til sin fordel. Og da Wozniackis andel af vinderslag faldt fra 21 i 2. sæt til sølle 6 i 3. sæt, og hun alt for ofte tabte bolde på de allermest tilspidsede tidspunkter, var det game over for danskeren, der undervejs også helt udramatisk blev tilset af turneringens medicinske stab.

Caroline Wozniacki blev registreret for at have tilbagelagt 3,5 kilometer i de korte, intense spurter mellem angreb og forsvar på og omkring på den 10,97 gange 23,97 meter store bane.

658 meter til Kvitova

Til sammenligning skulle verdens bedste tenniskvinde, den forsvarende Australian Open-mester Serena Williams, blot flytte sin muskuløse krop lidt over 800 meter, da hun på lidt over halvanden time besejrede italieneren Camila Giorgi 6-4, 7-5. Caroline Wozniackis benarbejde var altså fire gange så omfattende som Serena Williams’.

Foto: Rick Rycroft/AP

Af de topspillere, der bejler til titlen, slap Petra Kvitova (seedet 6) lettest om ved dagens udfordringer. Luksika Kumkhum fra Thailand var kanonføde for Kvitova, der har en tabt semifinale mod russiske Maria Sharapova i 2012 som bedste Melbourne-resultat. I 6-3, 6-1-sejren tilbagelagde tjekken blot 658 meter på 1 time og 10 minutter, mens Maria Sharapova (seedet 5) bevægede sig 822 meter i 6-1, 6-3-gevinst over japaneren Nao Hibino.

4.-seedede Agnieszka Radwanska fra Polen passerede som eneste af topfavoritterne 1 km-mærket med 1.476 meters bevægelsesaktivitet i 6-2, 6-3-kampen mod Christina McHale fra USA.

Og hvem løb så længst af kvinderne på Australian Opens første spilledag? Det gjorde dagens store vinder, Julia Putintseva.

3.649 meter blev det til for den kasakhiske kvinde.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce