Caroline Wozniacki er færdig i Madrid efter en gruslektion hos Kiki Bertens.
Foto: Juan Medina/Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki er færdig i Madrid efter en gruslektion hos Kiki Bertens.

Tennis

Wozniacki blev jordet ud af Madrid

Hollænderen Kiki Bertens viste grusspil på højeste niveau mod Caroline Wozniacki.

Tennis

Caroline Wozniacki og grus er sjældent nogen rigtig vinderkombination. Vi skal 7 år tilbage for at finde den seneste turneringssejr på det rødbrune underlag – og heller ikke i 2018-udgaven af WTA-turneringen i Madrid, bliver det til noget for verdensranglistens nummer 2.

I 3. runde løb den 27-årige dansker nemlig ind i et gedigent nederlag mod specialisten Kiki Bertens. Hollænderen, der har fem grusbanefinaletriumfer på sit cv som sine eneste turneringssejre overhovedet, var en uhyre præcis og effektiv slagmaskine, som Wozniacki aldrig fandt sig til rette mod.

Kiki Bertens, der spillede med stor risiko i sine slag, og blev tilsvarende belønnet for sit mod og sin præcision, jordede Wozniacki ud af Madrid på bare en time med 6-2, 6-2. Alene i første sæt lavede Kiki Bertens 18 rene vindere (29 i alt mod Wozniackis 5)  med sine kraftfulde slag mod en presset dansk verdensstjerne.


  Kiki Bertens har blandt andet vundet turneringen i Gstaad i Schweiz.
Foto: Peter Klaunzer/AP

Kiki Bertens har blandt andet vundet turneringen i Gstaad i Schweiz.

26-årige Kiki Bertens, der er nummer 20 på ranglisten, fik dermed revanche mod Wozniacki, som slog hollænderen på vej mod grandslamtriumfen i Melbourne i januar. Bertens  møder nu vinderen af opgøret mellem russeren Maria Sharapova og  Kristina Mladenovic fra Frankrig i kvartfinalen torsdag, mens Wozniacki rejser videre til Rom, hvor endnu en stor grusturnering indledes på mandag.

Kampen parti for parti

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce