Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
David Gray/Ritzau Scanpix
Foto: David Gray/Ritzau Scanpix

Rafael Nadals ansigt sagde det hele: Nederlaget var noget nær en ydmygelse.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Novak Djokovic tværer Nadal ud i Australian Open-finale

Novak Djokovic var overlegen, da han i tre sæt slog Rafael Nadal og vandt Australian Open for syvende gang.

Tennis
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Novak Djokovic er nu den mest vindende herresingle i Australian Opens historie.

Søndag triumferede den serbiske tennisstjerne for syvende gang i grand slam-turneringen, da han med uventet overlegenhed bankede spanieren Rafael Nadal.

I løbet af lidt over to timer vandt Djokovic dysten på Rod Laver Arena i Melbourne med 6-3, 6-2, 6-3, og undervejs afgav serberen kun en enkelt breakbold.

Der var ellers lagt op til et stort tennisbrag mellem turneringens to forhåndsfavoritter, men på spændingsfronten blev kampen lidt af en fuser.

Førsteseedede Djokovic var dertil alt for overlegen. Med stor koncentration og ro pressede han andenseedede Nadal til at lave flere fejl, end spanieren har for vane.

En til tider lidt stresset Nadal fik derfor aldrig kontrol over kampen i hverken første eller andet sæt, hvor han ikke spillede sig frem til en eneste breakbold.

Derfor havde Djokovic i løbet af cirka fem kvarter vundet de to første sæt.

Næsten en ydmygelse

Selv om Nadal havde vundet alle sine sæt i turneringen før finalen, var det svært at se, hvordan spanieren skulle vende den ulige kamp.

Da Nadal i sit andet serveparti i tredje sæt atter blev brudt, lignede det næsten en ydmygelse.

Spanieren viste dog også, at han kan presse Djokovic. Nede med 2-3 havde Nadal muligheden for at bryde tilbage, men lykkedes ikke. Det skulle vise sig at være hans eneste mulighed for et servegennembrud i kampen.

Da Nadal ved 5-3 skulle serve for at holde sig i live, gik det som flere gange tidligere i kampen: Djokovic kontrollerede duellerne, og Nadal lavede fejlene.

Det udløste to matchbolde. På den første sendte Djokovic selv bolden ud af banen, mens Rafael kopierede den bedrift på den efterfølgende bold.

Djokovic vandt også i Melbourne i 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 og 2016. Rafael Nadal har vundet turneringen en enkelt gang, det var i 2009.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden