Danmark har mistet relativ fleste soldater i Afghanistan. Billedet er fra begravelsen af kontabel Jacob Grønnegaard Gade, der blev dræbt i Afghanistan 4. december sidste år.
Foto: FINN FRANDSEN

Danmark har mistet relativ fleste soldater i Afghanistan. Billedet er fra begravelsen af kontabel Jacob Grønnegaard Gade, der blev dræbt i Afghanistan 4. december sidste år.

Internationalt

Danmark mister flest soldater i Afghanistan

Krigen i Afghanistan har ramt Danmark hårdest, hvis man måler antallet af dræbte i forhold til landenes størrelse.

Internationalt

Danmark er det land, der mister flest soldater i Afghanistan set i forhold til vores indbyggertal.

Det oplyser tv-programmet '21 SØNDAG', der har sammenholdt de forskellige landes tabstal med deres indbyggertal.

Danmark topper listen med 3,8 faldne soldater per million indbyggere. På andenpladsen kommer Canada med 3,2 faldne soldater, og på tredjepladsen finder vi Storbritannien med 2,3 faldne soldater per million indbyggere. Først på femtepladsen kommer USA med 2,1 faldne soldater, mens store europæiske nationer som Frankrig, Tyskland og Italien ligger helt udenfor top 10.

Danmark er med, hvor det gør ondt

»Vi har ikke sat nogle begrænsninger ligesom f.eks. Frankrig, Tyskland, Spanien og Italien, som har sagt, at vi vil godt være med, men vi vil ikke være med der, hvor det gør rigtig ondt«, siger Peter Dahl Thruelsen, der er forsker i Forsvarsakademiet.

De danske soldater er primært udstationeret i Helmand-provinsen, der er den provins med suverænt flest kamphandlinger.

»Det er det hårdeste område. Helt åbenlyst på grund af de mange kamphandlinger, som der er«, siger Peter Dahl Thruelsen.

Flere angreb i Afghanistan
Fra januar 2007 til marts 2008 var der knap 2.500 fjendtlige handlinger i Helmand, mens der var under halvt så mange i den næstfarligste provins Kunar.

I det hele taget er det blevet farligere at være til stede i Afghanistan.

Helt nye tal fra det amerikanske forsvarsministerium viser, at antallet af skudepisoder er steget med 40 procent i 2008.

Antallet af vejsidebomber og selvmordsbomber er steget med 26 procent, mens antallet af angreb mod fly og helikoptere er steget med 67 procent i 2008.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce