0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
 Nasa/Scott Kelly
Foto: Nasa/Scott Kelly

5.440 gange rundt om Jorden

Den amerikanske astronaut Scott Kelly har rejst fire gange ud i rummet og stået i spidsen for Den Internationale Rumstation ISS tre gange – hans sidste mission på 340 dage er det længste ophold derude. I sin nye bog ’Ekspeditionen’ fortæller Kelly om at lægge krop og sjæl til dette banebrydende, vildt krævende og risikofyldte eksperiment. I dette bearbejdede uddrag beskriver Kelly hverdagslivet som astronaut om bord på ISS, hvor russerne bl.a. bytter tis for strøm, og om en rumvandring sammen med sin amerikanske kollega Kjell Lindgren, hvor de skal uden for rumfærgen for at reparere på den og foretage forskellige målinger og forsøg.

FOR ABONNENTER

Jeg svæver i den amerikanske luftsluse iført en 250 kilo tung rumdragt, mens luften langsomt bliver pumpet ud. Jeg kan ikke se Kjells ansigt, for vi er klemt sammen inde i et rum af samme størrelse som en lille bil og på mærkelige ledder, hvor hans hoved befinder sig ud for mine fødder. Foreløbig har jeg befundet mig fire timer i dragten. Jeg er allerede træt og øm.

»Hvordan går det, Kjell?«, spørger jeg og kigger lige ind i hans støvler.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu