Trump og Kim Jong-un skal ifølge planen mødes i Singapore 12. juni.
Foto: Evan Vucci Wong Maye-e/AP

Trump og Kim Jong-un skal ifølge planen mødes i Singapore 12. juni.

Internationalt

Nordkorea truer med aflysning af topmøde med Trump

Planlagt militærmanøvre i Sydkorea får Nordkorea til at true med aflysning af topmøde mellem Trump og Kim.

Internationalt

Nordkorea truer med at aflyse det planlagte topmøde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Det sker på grund af militærøvelser, som amerikanerne holder sammen med Sydkorea.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap ifølge AFP.

Nordkorea siger, at det ikke har andet valg end at aflyse forhandlinger med Sydkorea, der var planlagt til onsdag, på grund af de omstridte manøvrer, som USA og Sydkorea udfører i fællesskab.

Nordkoreas Centrale Nyhedsbureau kalder de fælles øvelser for 'en provokation'.

Trump og Kim Jong-un skal ifølge planen mødes i Singapore 12. juni.

» Vi vil begge forsøge at gøre det til et særligt øjeblik for verdensfreden«, skrev den amerikanske præsident om topmødet, som er en diplomatisk kovending i forholdet mellem USA og Nordkorea.

Forholdet var på et lavpunkt

I 2017 var forholdet mellem de to nationer på et lavpunkt, efter at Nordkorea flere gange trodsede USA og det internationale samfund ved at gennemføre atomprøvesprængninger og prøveaffyringer af ballistiske missiler.

Det fik blandt andet Donald Trump til at true med at 'trykke på atomknappen' og gå i krig mod landet.

Siden har forholdet mellem de to nationer dog ændret sig, og Nordkoreas Kim Jong-un har tilnærmet sig både USA og naboen Sydkorea.

Han mødtes blandt andet med Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, ved et historisk topmøde mellem de to koreanske ledere i april.

Her underskrev de to ledere en erklæring, hvori de enedes om at arbejde for at gøre Den Koreanske Halvø atomvåbenfri.

Kim Jong-un og Moon Jae-in omfavnede hinanden efter underskrivelsen af aftalen, hvor de enes om at få skabt en 'permanent' og 'solid' fred mellem de to lande.

Siden har den amerikanske præsident sagt, at han har fundet aftalen 'opløftende'.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce