Tæt trafik.
40.000 skibe sejler nord om Bornholm hvert år. farvandet er det 3. mest trafikerede i Danmark, og skibene skal følge en særlig trafikseparering.
Foto: Cicilie S. Andersen

Tæt trafik. 40.000 skibe sejler nord om Bornholm hvert år. farvandet er det 3. mest trafikerede i Danmark, og skibene skal følge en særlig trafikseparering.

Internationalt

Nord Stream 2: Vi har løbende været i dialog med de danske myndigheder om den alternative linjeføring

Hverken tæt skibstrafik eller Natura 2000 områder vil lide under gasledningen, mener Nord Stream 2, der dog fastholde den oprindelige ansøgning om en ledning gennem dansk nationalt farvand.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Hensynet til miljøet og skibstrafikken er ifølge den internationale havret de eneste argumenter, som den danske regering kan bruge til at afvise den alternative linjeføring af den omstridte russiske gasledning gennem den danske maritime økonomiske zone nord for Bornholm frem til Tyskland.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce