Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Stormen Knud aflyser fodboldkampe på stribe i Norge

33 fodboldkampe på ungdoms- og seniorniveau i Oslo er blevet aflyst som følge af stormen Knud.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke kun Danmark, der mærker effekterne af stormen Knud.

I Norges hovedstad, Oslo, har Det Norske Fodboldforbunds (NFF) lokale kreds været nødsaget til at udsætte en stribe fodboldkampe.

I alt 33 kampe på ungdoms- og seniorniveau skulle være spillet fredag aften, men de er nu udsat, bekræfter det norske nyhedsbureau NTB.

»Vi lytter til politiet. Det ville virke mærkeligt, at vi beder folk om at gå ud og spille fodbold, når politiet beder folk om at holde sig indendørs«, siger Tore Bråting fra NFF Oslo til NTB.

Ligesom i Danmark har der i Norge været varslinger om voldsomt vejr.

De stærke vindstød fra Knud fik også færgeselskabet Color Line til at aflyse en række afgange fredag eftermiddag og aften på grund af vejret.

Color Line er et norsk rederi, der blandt andet sejler mellem Danmark og Norge.

Af selskabets hjemmeside fremgår det, at det drejer om fire afgange mellem Hirtshals og Kristiansand og Hirtshals og Larvik.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) befandt stormens centrum sig ved 16-tiden ud fra Norges sydkyst.

Herfra bevæger den sig i de sene eftermiddags- og aftentimer ned over det nordvestlige Jylland, hvor der fredag eftermiddag er målt vindstød af orkanstyrke.

Af samme årsag har det lokale beredskab op til stormvejret opfordret folk til at fastgøre løse genstande som trampoliner og pavilloner.

Desuden opfordrer myndighederne til at være varsom og følge med i udviklingen, hvis man skal udendørs.

Østpå på Bornholm er en del af stormen ligeledes nået frem. Bornholms Politi oplyser, at træer kan vælte og spærre vejene.

Vejdirektoratet har på Twitter meddelt, at høje og lette køretøjer frarådes at køre på Øresundsbroen, Svendborgsundbroen og Sallingsundbroen.

DMI forventer, at stormen først slipper sit tag i Danmark natten til lørdag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden