Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

IS udsender video af mulige bagmænd bag angreb i Iran

Tre mænd i et køretøj varsler et angreb på en iransk militærparade i en video, som Islamisk Stat har sendt ud.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Islamisk Stat har søndag udsendt en video gennem sit nyhedsbureau, Amaq, hvori tre mænd hævder, at de er på vej til at angribe en iransk militærparade. Lørdag blev en iransk militærparade angrebet med 25 dødsofre til følge.

Det fremgår ikke, om videoen er dateret. Efter angrebet har Islamisk Stat hævdet at stå bag angrebet. Videoen skal tilsyneladende underbygge det udsagn. Det fremgår ikke, om de tre mænd tilkendegiver noget tilhørsforhold i videoen.

Efter angrebet har Iran blandt andet haft den danske ambassadør til samtale, hvor det er blevet fremført, at Danmark huser personer fra en anden gruppe, der også hævder at stå bag angrebet.

To af de tre mænd i videoen taler arabisk om jihad, mens den tredje person taler farsi. De tre mænd antyder angiveligt, at angrebet vil blive målrettet Irans Revolutionsgarde, som lørdag blev angrebet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden