Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trump banker hånden i bordet og stormer ud fra møde med Demokraterne

Et møde om nedlukningen af det amerikanske statsapparat mellem Kongressens Demokratiske ledere og den amerikanske præsident fik en brat ende onsdag aften.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vil du stemme for min mur?«.

»Nej«.

»Så har vi ingenting at diskutere«.

Sådan gengiver Demokraterne leder i Senatet, Chuck Schumer, samtalen mellem Nancy Pelosi, der er den Demokratiske leder af Repræsentanternes Hus, og Donald Trump. De tre mødtes her til aften for at diskutere løsningen på nedlukningen af det amerikanske statsapparat, der har stået på i 18 dage.

Mødet fik dog en brat ende.

Ifølge The New York Times bankede Donald Trump hånden i bordet og stormede ud af lokalet, da Pelosi afviste at indgå en aftale om den mur mellem USA og Mexico, der er hele stridspunktet mellem Donald Trump og Kongressen. Den amerikanske præsident har afvist at stemme for en budgetaftale uden finansiering af muren, der er et af hans helt store valgløfter.

Trumps mur vil koste omkring 30 milliarder danske kroner og skal, ifølge præsidenten, udgøre et værn mod illegal indvandring fra USA’s nabo mod syd. De penge nægter demokraterne at finde i budgetaftalen, og Trump-administrationen beskylder dem for ikke at være villige til at forhandle.

Trump strøg ud af lokalet og direkte til tasterne. På Twitter kaldte han mødet »et fuldkomment spild af tid«.

Imens Trump tweetede beklagede Chick Schumer sig over præsidentens opførsel, som han kaldte utilstedelig for en præsident.

»Igen så vi et raserianfald, fordi han ikke kunne få sin vilje, og han forlod bare mødet«, sagde Chuck Schumer efter mødet.

Imens de amerikanske politikere ikke kan blive enige, rammes 800.000 statsansatte af, at dele af den offentlige sektor er lukket ned. De statsligt ansatte, der er ramt, får ikke udbetalt løn. Donald Trump udtalte fredag, at han var villig til at lade nedlukningen fortsætte i måneder - sågar år - for at få sin mur. 18 dages nedlukning gør det nuværende til det andenlængste »shutdown« i amerikansk historie.

Den amerikanske præsident har også truet med at erklære ’national nødsituation’ for at kunne finansiere muren med midler fra forsvarsbudgettet og uden om Kongressen.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden