Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mark Blinch/Ritzau Scanpix
Foto: Mark Blinch/Ritzau Scanpix

Den saudiske teenager Rahaf Mohammed al-Qunun udtalte i et af sine første interviews, at hun ønskede athåbede hendes historie ville kunne skabe forandringer for kvinder i Saudi-Arabien. I første omgang ser det ud som om, at hendes historie måske kan være til gavn for flygtninge i Thailand.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teenagers flugt fra familien får Thailand til at ændre asylregler - men fodboldspiller sår tvivl om kursskiftet

Chefen for de thailandske immigrationsmyndigheder lover kursskifte efter sag om 18-årig saudisk kvinde. En anden sag mod en mand, der er flygtet fra Bahrain, sår dog tvivl om, hvor meget landet reelt vil ændre.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thailand vil ikke længere sende flygtninge tilbage, hvor de kom fra, mod deres vilje. Det meddelte chefen for Thailands immigrationsmyndigheder, Surachate Hakparn, onsdag, skriver den britiske avis The Guardian.

Ifølge den thailandske chef for immigration vil Thailand »nu leve op til internationale normer«, når det gælder asylansøgere på trods af, at Thailand ikke har underskrevet FN’s flygtningekonvention.

Det vil være et betydeligt kursskifte i Thailand, hvor politikken i mange år har været at afvise asylansøgere og sende dem hjem.

Thailands immigrationspolitik er kommet i vælten efter historien om den saudiske teenager Rahaf Mohammed al-Qunun. Hun stak af fra sin familie på en ferie til Kuwait og tog et fly til Thailand. Her blev hun mødt af de thailandske myndigheder, der ville sende hende tilbage til Saudi-Arabien, hvor hun frygtede for sit liv.

Den 18-årige kvinde barrikaderede sig på sit værelse i Bangkok og lykkedes med at råbe verdenssamfundet op via sin Twitterprofil. Lørdag blev hun med hjælp fra FN’s flygtningehøjkommissariat UNHCR fløjet til Canada, hvor hun har fået asyl.

Sprækker i løfterne

Manøvren med den unge saudiske teenager var en undtagelse fra de eksisterende regler i Thailand, men har nu ført til et kursskifte hos immigrationsmyndighederne.

Der har dog allerede vist sig sprækker i meldingen fra immigrationschefen.

En mandlig flygtning har siden november været tilbageholdt i Thailand, hvor myndighederne vil sende ham tilbage til Bahrain. Der er tale om Hakeem al-Arabi, som er semi-professionel fodboldspiller i Australien, hvor han har fået asyl. I november tog han på ferie til Thailand, hvor han på anmodning fra Bahrain blev anholdt.

Hakeem al-Arabi frygter at blive udsat for tortur, hvis han bliver sendt tilbage til Bahrain, og de australske myndigheder har hidtil forgæves forsøgt at få ham udleveret.

Den saudiske kvinde Rahaf Mohammed al-Qunun tweetede om sagen, da hun selv havde udsigt til hjælp. Hun opfordrer til samme hjælp til den australske fodboldspiller.

Chefen for de thailandske myndigheder kalder ifølge The Guardian denne sag for »anderledes« og har udtalt, at fodboldspilleren får mulighed for at prøve sin sag i retten. Generelt har de seneste tre måneder med Surachate Hakparn i spidsen for immigrationsmyndighederne været kendetegnet ved en hård kurs over for migranter, men med onsdagens udtalelser lovede han en blødere kurs på flere områder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden