Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sean T. Posey
Foto: Sean T. Posey

»Stort set alle,der boede her, var på en eller anden måde tilknyttet stålværkerne. Éns farfar havde arbejdet der, éns far arbejdede der stadig, og var man selv en ung mand, gik man sikkert allerede til hånde med at feje eller skovle«, foræller Sean T. Posey, der er fotograf og historiker.

Her kollapsede USA's stålindustri: Youngstowns spøgelser

I det nordøstlige Ohio ligger tomme stålværker forladte hen og vidner om et industri-USA, der gik ned med et brag. Folk i Youngstown er vant til at tabe. Derfor lytter de, når præsidenten kommer til byen med kufferten fuld af løfter om, at byens storhedstid snart vender tilbage.

FOR ABONNENTER

En søndag morgen i Youngstown er en stille morgen. Da Greyhound-bussens motorlarm forsvinder bag mig, bliver jeg stående nogle sekunder og kigger ned ad hovedstrøget Federal Street. Ikke en vind rører sig. Her er så stille, at jeg kan høre regndråbernes tunge klask mod asfalten. Lidt spredte dryp er alt, det bliver til, ingen forløsende regn i denne omgang. Varmen trykker tungt, og der er ikke en sjæl at se.

Før min ankomst har jeg set snesevis af billeder af samme Federal Street i byens gyldne æra. På de sort-hvide fotos fra 1950’erne og 1960’erne er der et mylder af mennesker. Folk med indkøbsnet og kufferter i hænderne og travlhed i blikkene. Men det var, før denne by gik fra Steel Town til Ghost Town. I dag træder gabende huller frem i gadebilledet, hvor bygninger er blevet flået ud som rådne tænder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden