0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sergei Chirikov/Ritzau Scanpix
Foto: Sergei Chirikov/Ritzau Scanpix

Ruslands præsident Vladimir Putin and Hvideruslands præsident Alexander Lukashenko hygger sig med eet spil ishokey, mens EU forbereder sig til at indføre nye sanktioner mod Rusland.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU er klar til ny stramning af sanktioner mod Rusland

24 ukrainske sømænd har siden november været i russisk varetægt. Nu ventes EU at gennemføre nye sanktioner.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Alt tyder på, at EU's udenrigsministre mandag vil gennemføre nye sanktioner mod Rusland.

Det forventer i hvert fald udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), som lørdag deltager i en sikkerhedskonference i München.

Ifølge ministeren vil aftalen blive indgået mandag på et møde blandt EU's udenrigsministre i Bruxelles.

Sanktionerne forventes at gælde for otte personer, som har været involveret i, at 24 ukrainske sømænd siden slutningen af november har været tilbageholdt i Rusland.

»Det er et meget vigtigt skridt, at det nu ser ud til, at EU bliver enige om at sætte foden ned over for Ruslands uacceptable adfærd over for Ukraine«, siger udenrigsministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Skibene og deres besætning blev angrebet, da de var på vej mod Det Azovske Hav via Kertjstrædet ved halvøen Krim, som Rusland har annekteret.

Rusland mener, at ukrainerne ulovligt har sejlet ind i russisk territorialt farvand. Det afviser Ukraine.

Episoden med fartøjerne fandt sted, samtidig med at de to lande har været i stigende konflikt, der begyndte med Ruslands annektering af Krimhalvøen.

EU har i et par måneder forsøgt at få de 24 ukrainske sømænd løsladt.

Den 29. december afviste russerne imidlertid et krav fra den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, om at løslade sømændene.

I januar rejste Anders Samuelsen spørgsmålet om yderligere sanktioner mod Rusland.

Derfor er han meget tilfreds med, at det nu ser ud til, at EU vil stramme skruen.

»Formålet er, at vi skal have russerne til at ændre adfærd over for Ukraine. Ukraine skal som alle andre lande have frihed til at vælge deres egen vej, siger udenrigsministeren.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden