Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Forsker spår ubehag men ingen retssag efter Cohen-høring

Går Cohens påstand i spænd med den kommende Rusland-undersøgelse, kan det få konsekvenser, siger forsker.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den flere timer lange høring, som præsident Donald Trumps tidligere advokat var igennem i Repræsentanternes Hus onsdag, var meget ubehagelig for Trump.

Det vurderer Jørn Brøndal, der er professor og leder af Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet.

Men ifølge ham skal der mere til at sætte gang i en retssag, der kan få mere konkrete følger for præsidenten.

»Den er meget ubehagelig for Donald Trump, men jeg tror, at der formentlig skal mere til, før vi taler om egentlige modforanstaltninger i retning mod en rigsretssag«, siger Jørn Brøndal.

Under høringen kom det frem, at Donald Trump ifølge hans tidligere advokat Michael Cohen på forhånd havde kendskab til et stort læk af e-mails i 2016.

Cohen påstår, at Trump gennem sin rådgiver Roger Stone var blevet advaret om, at WikiLeaks ville offentliggøre materiale, der kunne skade Trumps rival Hillary Clintons kampagne.

»Det er interessant, ikke mindst fordi idéen foreløbig har været, at Roger Stone hævder ikke at have haft forhåndsviden om WikiLeaks«.

»Men først og fremmest, at præsidenten er blevet holdt uden for det her«, siger Jørn Brøndal.

Mullers rapport lurer lige om hjørnet

Men hvis oplysningerne stemmer overens med den såkaldte Rusland-undersøgelse, der er på trapperne, kan det få betydning, påpeger forskeren.

»Vi ved, at der ligger noget andet og lurer lige om hjørnet nemlig Muellers rapport. Den regner man med kan komme i løbet af marts måned, siger Jørn Brøndal og fortsætter:

»Hvis den går i spænd med Cohens udlægning, så kan det godt være, at man kan begynde at se en situation, hvor Trump virkelig, virkelig kommer i klemme.

USA's efterretningstjeneste er ved at undersøge, om russerne forsøgte at påvirke resultatet af præsidentvalget i 2016.

Intet tyder på Trump-involvering i forberedelse af læk

Rapporter har tidligere peget på, at den russiske efterretningstjeneste har brugt WikiLeaks.

Jørn Brøndal påpeger dog, at der efter høringen ikke er noget, der tyder på, at Trump spillede en rolle i forberedelserne til lækket af e-mails.

Sidste år blev Cohen kendt skyldig i blandt andet skattesvig og for at have løjet over for Kongressen. Derfor skal han tre år i fængsel.

Dommen fik flere af de tilstedeværende republikanere til at betvivle Cohens vidneudsagn undervejs i høringen, hvor han blandt andet blev kaldt 'løgner'.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden