Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miguel Medina/Ritzau Scanpix
Foto: Miguel Medina/Ritzau Scanpix

Ramy Shehata sammen med sin far Khaled Shehata .

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

14-årig dreng slog alarm under gidseldrama i skolebus i Italien

Chauffør tog børn som gidsler og konfiskerede deres mobiltelefoner - men han overså en.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italien hylder torsdag en 13-årige skoledreng som helt efter den dramatiske redning af 51 børn, der onsdag blev taget som gidsler af chaufføren i deres skolebus.

Chaufføren, der satte ild til bussen nær Milano, siger, at han protesterede mod migranters død på Middelhavet.

Et at de børn, der var gidsler i bussen, den 13-årige Ramy Shehata, havde ifølge det britiske medie BBC held med at gemme og beholde sin mobiltelefon.

» Han er vor helt«, siger en klassekammerat ifølge BBC.

Ramy Shehata kontaktede hemmeligt politiet, efter at chaufføren havde konfiskeret alle de andre børn og deres ledsageres mobiltelefoner.

Den 47-årige chauffør, der er italiensk statsborger med en senegalesisk baggrund, skal have sagt til børnene: 'Ingen vil overleve'.

Det italienske nyhedsbureau Ansa skriver ifølge BBC, at Ramy foregav at bede på arabisk, da han fik telefonforbindelse til sin far, som han satte ind i situationen.

»Ramy gjorde sin pligt, siger faren og tilføjer, at hans søn, der er født i Italien i 2005, nu bør få italiensk statsborgerskab.

»Vi ville elske at blive her i landet«, siger faren til Ansa.

Da politiet stoppede bussen efter en 40 minutter lang tur ved en vejspærring, blev børnene reddet ud gennem køretøjets bagende, efter at politiet havde slået vinduerne ind.

Chaufføren havde blokeret dørene med kæder og overhældt store dele af bussen med benzin. Han satte ild på køretøjet med en lighter, da han stod over for politiet.

»Jeg vil have, at det hele skal slutte. Vi må stoppe migranters død på Middelhavet«, råbte chaufføren ifølge tv-stationen RAI og andre medier.

Chaufføren, som bor i Cremona med kone og to børn, var bevæbnet med en kniv. Han bliver sigtet for blandt andet bortførelser og forsøg på massedrab.

Ifølge det italienske medie Sky tg24 havde chaufføren arbejdet for det selskab, som ejede bussen, i 15 år, uden at der tidligere har været nogle problemer.

Den italienske indenrigsminister, Matteo Salvini, siger, at chaufføren er tidligere straffet for sexovergreb og kørsel i beruset tilstand. Han siger, at manden ikke var egnet til at køre skolebus.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden