0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Europe Talks: Næsten 13.000 europæere har meldt sig til Politikens europæiske dialogprojekt

Næsten 700 Politiken-læsere vil møde deres politiske modsætning

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN
Internationalt

Özlem Cekic’s mailboks har været fuld af hademail siden 2007, da hun blev valgt ind i det danske folketing som den første muslimske kvinde«, hedder det i introduktionen til det Ted Talk-foredrag, som det tidligere folketingsmedlem for SF har begået, og som nu rejser verden rundt via internettet.

»Først slettede hun blot e-mailene og afskrev dem som fanatisme, indtil en ven en dag kom med et uventet forslag: at række ud mod den, der havde skrevet hademailen, og invitere vedkommende til kaffe«, hedder det videre.

Tankegangen svarer til den, der ligger bag det store Europe Talks-projekt, som Politiken lige nu er en del af i samarbejde med 16 andre europæiske medier som tyske Die Zeit, britiske The Financial Times, italienske Repubblica og polske Gazeta Wyborcka.

Her forsøger vi at forbinde europæere med modsatrettede meninger, så de op til Europa-parlamentsvalget om et par måneder kan mødes til dialog på tværs af EU’s grænser. Samtalerne skal finde sted lørdag 11. maj, enten som videomøder eller personlige møder.

Som sådan er både Europe Talks og Özlem Cekic’s dialogkaffer en slags modkraft til den tiltagende polarisering rundt om i Danmark og resten af Europa: I stedet for at råbe sig væk fra hinanden, vil vi tale os tættere på hinanden. Ikke for nødvendigvis at blive enige, men for bedre at forstå, hvad der driver vores modparter.

Indtil videre har 12.846 europæere meldt sig til Europe Talks, heraf 694 Politiken-læsere. I faktaboksen kan du se, hvordan du selv kan være med.

Annonce

Læs mere