Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Claus Nørregaard/POLITIKEN
Foto: Claus Nørregaard/POLITIKEN

Europe Talks: Næsten 13.000 europæere har meldt sig til Politikens europæiske dialogprojekt

Næsten 700 Politiken-læsere vil møde deres politiske modsætning

Internationalt

Özlem Cekic’s mailboks har været fuld af hademail siden 2007, da hun blev valgt ind i det danske folketing som den første muslimske kvinde«, hedder det i introduktionen til det Ted Talk-foredrag, som det tidligere folketingsmedlem for SF har begået, og som nu rejser verden rundt via internettet.

»Først slettede hun blot e-mailene og afskrev dem som fanatisme, indtil en ven en dag kom med et uventet forslag: at række ud mod den, der havde skrevet hademailen, og invitere vedkommende til kaffe«, hedder det videre.

Tankegangen svarer til den, der ligger bag det store Europe Talks-projekt, som Politiken lige nu er en del af i samarbejde med 16 andre europæiske medier som tyske Die Zeit, britiske The Financial Times, italienske Repubblica og polske Gazeta Wyborcka.

Her forsøger vi at forbinde europæere med modsatrettede meninger, så de op til Europa-parlamentsvalget om et par måneder kan mødes til dialog på tværs af EU’s grænser. Samtalerne skal finde sted lørdag 11. maj, enten som videomøder eller personlige møder.

Som sådan er både Europe Talks og Özlem Cekic’s dialogkaffer en slags modkraft til den tiltagende polarisering rundt om i Danmark og resten af Europa: I stedet for at råbe sig væk fra hinanden, vil vi tale os tættere på hinanden. Ikke for nødvendigvis at blive enige, men for bedre at forstå, hvad der driver vores modparter.

Indtil videre har 12.846 europæere meldt sig til Europe Talks, heraf 694 Politiken-læsere. I faktaboksen kan du se, hvordan du selv kan være med.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden