Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sudans nye leder ophæver udgangsforbud

Sudan får ny civil regering efter højst to år, og alle politiske fanger vil blive løsladt, lover ny leder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sudans nye, midlertidige leder, general Abdel Fattah al-Burhan, har ophævet udgangsforbuddet i landet og lover, at alle politiske fanger vil blive løsladt.

Det siger han i sin første tv-tale, mindre end 24 timer efter at han tiltrådte.

Udgangsforbuddet blev indført af hans forgænger, Awad Ibn Ouf, der meddelte fredag aften, at han trådte tilbage.

Burhan lover desuden i sin tv-tale lørdag, at der vil blive etableret en civil regering efter drøftelser med oppositionen. Han gentager løftet om, at denne overgangsperiode vil vare højst to år.

Den nye leder lover også at 'omstrukturere statsinstitutionerne og bekæmpe korruption og fjerne regimet og dets symboler', siger han.

Men i hovedstaden Khartoum fortsætter demonstrationerne lørdag.

Tusindvis af mennesker er strømmet til militærets hovedkvarter. Mange af dem siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at de vil blive i gaderne, indtil en civil regering er indsat.

Demonstranter har vundet endnu en sejr

Det er flere måneders protester, som førte til, at Sudans præsident gennem 30 år, den krigsforbrydersigtede Omar al-Bashir, torsdag trådte tilbage fra posten.

Lørdag har demonstranterne vundet endnu en sejr. Den øverste chef for sikkerheds- og efterretningstjenesterne, Salah Abdallah Mohamed Saleh, der også kaldes Salah Gosh, er trådt tilbage.

Det var Salah Gosh, der var arkitekten bag det omfattende sikkerhedsapparat under Omar al-Bashir.

Oppositionen holder Salah Gosh ansvarlig for drab på nogle af de demonstranter, der har deltaget i protesterne mod styret.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden