0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Dan Kitwood/Ritzau Scanpix
Foto: Dan Kitwood/Ritzau Scanpix

Boris Johnson har meldt afbud til klimadebat og erstattes af en isskulptur.

Boris Johnson har meldt afbud til klimadebat – bliver erstattet af en isskulptur

To britiske partiledere har afvist at debattere klima på Channel 4, der stiller med to skulpturer i stedet.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den britiske valgkamp kører på fuld damp, og torsdag aften byder den på et særsyn, da to af partilederne til en tv-debat er byttet ud med to isskulpturer.

Det oplyser Channel 4, der torsdag aften afholder en debat om klimapolitik.

Alle de større og mindre partiers ledere har fået en invitation. Den har premierminister Boris Johnson og Brexit-partiets Nigel Farage valgt at takke nej til.

I stedet vil de to yderste podier ved debatten blive fyldt ud af to isskulpturer. Det oplyser tv-stationen på sin Twitter-profil.

»Disse to isskulpturer - som skal repræsentere krisen på planeten Jorden - vil tage Boris Johnson og Nigel Farages pladser i aften, efter at de har takket nej til vores invitation om at deltage i partilederrunden«, skriver Channel 4.

Boris Johnsons parti har ikke taget venligt imod erstatningen.

Det Konservative Parti har valgt at indgive en formel klage til den britiske myndighed for konkurrence på og regulering af tv-markedet, Ofcom.

Blandt andet er partiet utilfreds med, at Channel 4 har afvist, at partiet kan blive repræsenteret af den fremtrædende minister Michael Gove.

Der henvises til, at partiet i 2017 blev repræsenteret af daværende indenrigsminister Amber Rudd i en partileder-debat på tv-stationen BBC.

»Der er blevet rapporteret, at Channel 4 har fået lavet en isskulptur af premierministeren til at repræsentere Det Konservative Parti«, skriver partiet i sin klage.

»Er det tilfældet, vil en sådan provokerende stunt være et signifikant brud på reglerne, da det i sig selv vil udtrykke en politisk holdning«.

»Dette er en del af et bredere mønster af forudindtagelse fra Channel 4's side de seneste måneder«.

»Det kommer, i forlængelse af at Dorothy Byrne, der er Channel 4's leder af afdelingen for nyheder og aktualitet, har leveret nogle meget personlige og ubehagelige angreb på premierministeren ved Edinburgh TV Festival i august«.

Med i debatten er i stedet fem andre partiledere: Jeremy Corbyn fra Labour, Jo Swinson fra Liberaldemokraterne, Nicola Sturgeon fra SNP, Sian Berry fra De Grønne samt Adam Price fra Plaid Cymru.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?