0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Britisk underhus godkender vilkår for Johnsons brexit-aftale

Regelsættet for premierminister Boris Johnsons brexit-aftale er torsdag blevet godkendt i Underhuset.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ho/Ritzau Scanpix
Foto: Ho/Ritzau Scanpix
Internationalt

Det britiske underhus har sat et endeligt blåt stempel på lovgrundlaget for premierminister Boris Johnsons brexit-aftale.

Det skete ved en afstemning torsdag, hvor 330 stemt for, og 231 stemte imod.

Dermed er vejen banet for, at Storbritannien kan forlade unionen 31. januar som planlagt.

Før det kan ske, skal aftalen dog først ratificeres i Overhuset og i EU-Parlamentet. Det anses dog for at være en formalitet.

Torsdagens godkendelse i Underhuset var ventet. Kort før jul tegnede der sig således også et stort flertal for aftalen ved en afstemning.

Siden tirsdag har medlemmerne af Underhuset debatteret og gransket den komplicerede aftaletekst.

Interessen for debatterne har dog været til at overse hos flere af parlamentarikerne. Enkelte er således ikke mødt op, og både tirsdag og onsdag sluttede debatterne tidligt.

Heller ikke de britiske medier viste den store interesse for torsdagens afstemning. Den blev i mange medier henvist til noterne, da prins Harry og hertuginde Meghan løb med de fleste overskrifter.

Det afholdt dog ikke regeringen fra at fejre udfaldet af torsdagens afstemning.

»Vi forlader EU 31. januar. Vi har leveret på premierministerens løfte om at få gennemført brexit«, siger en talsmand.

Labour, der står historisk svagt i meningsmålingerne, stemte som ventet imod Boris Johnsons brexit-aftale. Slaget var dog tabt på forhånd.

»Vi vinder måske ikke mange stemmer i parlamentet for tiden, men vi kan vinde det moralske argument«, siger Labours talsmand for brexit-anliggender, Keir Starmer.

Med godkendelsen i Underhuset kan Storbritannien nu begynde at koncentrere sig om de kommende forhandlinger med de 27 tilbageværende EU-lande.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere