0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sverige registrerer yderligere 87 døde med coronavirus

Opdaterede tal viser, at 23.918 personer er bekræftet smittet på et tidspunkt med coronavirus i Sverige.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claudio Bresciani/Ritzau Scanpix
Foto: Claudio Bresciani/Ritzau Scanpix

»Vi begynder at nærme os 3000 personer, hvilket er skrækkeligt højt tal«. Sådan siger Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell på et pressemøde. Sverige registrerer yderligere 87 døde med coronavirus.

Internationalt

87 er registreret døde med coronavirus i det seneste døgn i Sverige. Det oplyser den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

I alt 2941 personer er døde med virusset i landet.

»Vi begynder at nærme os 3000 personer, hvilket er skrækkeligt højt tal«, siger Sveriges statsepidemiolog, Anders Tegnell på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Vi begynder at nærme os 3000 personer, hvilket er skrækkeligt højt tal

Opdaterede tal viser, at i alt 23.918 personer på et tidspunkt siden udbruddet er bekræftet smittet med coronavirus i Sverige.

»Mange af de nye smittetilfælde er sket blandt sundheds- og omsorgspersonale«, siger Tegnell og tilføjer:

»Det begynder vi at kunne se nu, hvor vi har fået lidt større kapacitet til at tage prøver«.

Anders Tegnell oplyser i øvrigt, at mange af de smittede kun har meget lette symptomer.

De daglige dødstal svinger meget i Sverige, hvor der typisk i weekenderne kun bliver registreret et mindre antal dødsfald blandt coronapatienter.

Onsdagens opjustering er dog nogenlunde på niveau med tirsdag, hvor der blev tilføjet 85 til listen over coronarelaterede dødsfald.

Flest dødsfald i Stockholm

Sverige har valgt en noget mindre restriktiv tilgang til coronavirusset end mange andre lande - herunder også Danmark. Hverken skoler, restauranter eller barer har været tvunget til at lukke i forbindelse med coronakrisen.

I slutningen af april indførte Sverige dog skærpet kontrol med udskænkningssteder for at mindske smittespredning.

Over halvdelen af de svenske coronadødsfald er sket i Stockholm.

Corona har kostet langt flere liv i Sverige end i Danmark og Norge - også når man sammenligner med størrelsen på befolkningen.

De knap 3000 dødsfald i Sverige svarer til 29,1 dødsfald per 100.000 indbyggere. Til sammenligning er der registret 8,7 og 4 dødsfald per 100.000 indbyggere i henholdsvis Danmark og Norge.

ritzau